< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Kínától Amerikáig a magyarországi tüntetésekkel foglalkozik a világsajtó///Manifestations hongroises de la Chine vers l’Amérique traite de la presse mondiale

| Mobile | RSS

Kínától Amerikáig a magyarországi tüntetésekkel foglalkozik a világsajtó///Manifestations hongroises de la Chine vers l’Amérique traite de la presse mondiale

2014. november 19. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Kínától Amerikáig a magyarországi tüntetésekkel foglalkozik a világsajtó

Gyakorlatilag azonnal bejárta a nemzetközi sajtót a „Közfelháborodás napjának” elnevezett országos és nemzetközi tüntetés az Orbán-kormány politikája és a korrupció ellen. A brit, német, amerikai, orosz sajtó mellett Iránban is beszámoltak róla.
Lejátszás

AFP

Több mint 10 ezer ember tüntetett hétfőn a magyar fővárosban, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnökének menesztését és Orbán Viktor kormányának komolyabb elszámoltathatóságát követelve – számolt be a francia AFP hírügynökség. Kitérnek arra, hogy ez a tüntetés már a negyedik komolyabb kormányellenes akció volt, ráadásul párhuzamosan húsz másik magyar városban és több európai fővárosban – Londonban, Berlinben és Stockholmban – is voltak tüntetések a „Közfelháborodás napjának” elnevezett eseményen.

Wall Street Journal

Több mint tízezren követelték az Országház előtt, hogy csapjanak le a korrupcióra, illetve hogy mondjon le a miniszterelnök, akiről úgy ítélik meg, hogy mind inkább saját kezében összpontosítja a hatalmat.

Washington Post/AP

Az adóhatóság elnökasszonyának menesztését és az Orbán-kormány nagyobb elszámoltathatóságát sürgették az esti tiltakozó gyűlés részvevői. A demonstrációt csak gerjesztette, hogy a miniszterelnök visszautasította Vida Ildikó leváltását. Egy hónap alatt ez már 4. hatalomellenes felvonulás volt Budapesten.

Reuters

A Reuters hírügynökség szerint a „Közfelháborodás napján” kevesebben vonultak utcára, mint az internetadó elleni tüntetéskor. A tüntetők azt skandálták, hogy „Orbán takarodj” és olyan transzparanseket tartottak a magasba, amelyeken az áll, hogy bűnözőknek nem adóznak – írta a Reuters, amely szerint Orbán Viktor azzal keltett aggodalmat az Egyesült Államokban és az Európai Unióban, hogy politikájával – a kritikusok szerint – a vállalkozásokat büntetve, a demokratikus szabadságjogokat korlátozva az országot Moszkvához közelíti.

Az internetadó és a korrupciós vádak ugyan meggyengítették a Fideszt, de még mindig nagy előnnyel vezet a töredezett ellenzék előtt, melyben ott van több balos párt, de a szélsőjobboldali Jobbik is – így a Reuters. A hírügynökség egy tüntetőt is idézett, aki szerint sem ő, sem többmillió magyarnak nincs pártja, amelyre szavazhasson. „Tudom, hogy milyen országban szeretnék élni. De egyelőre nem látom, ki tudná ezt megfelelően képviselni” – nyilatkozta a Reutersnek a magyar borász.

BBC

A BBC tudósításában kitért arra, hogy a tömeg Orbán Viktor lemondása mellett annak a féltucat köztisztviselőnek a menesztését is követelte – beleértve Vida Ildikót – akiket „korrupcióval vádoltak meg”. A BBC hozzátette: októberben Vidát és még öt másik magyar köztisztviselőt azért tiltottak ki az Egyesült Államokban, mert azzal gyanúsítják őket, hogy közük van a korrupcióhoz. A brit köztévé André Goodfriendtől is idéz, aki korábban arra figyelmeztetett, hogy Magyarországon egyre gyorsulnak a negatív tendenciák. A BBC a „Delete Viktor!” (magyarul ez körülbelül annyit tesz: „Törölni Viktort!”) transzparenst tartó férfival illusztrálta a cikkét.

Új-Kína Hírügynökség

A tüntetők egy sor kérdésben kifogásolták a kormány politikáját. Így az internetadó, a hivatali korrupció, a magas adók és az oroszbarát külpolitika miatt. Egyben tiszteletet követeltek az EU intézkedései iránt, átláthatóságot és felelős kormányzást szorgalmaztak. Nagy felháborodás kísérte, hogy a hatalom nem hajlandó leváltani Vida Ildikót, de még csak kivizsgálni sem az amerikaiak által felvetett korrupciós vádakat.

Die Welt

Magyarország felkel a politikai osztály ellen: több városban tízezrek tiltakoztak nemcsak az Orbán-kormány, de az összes politikus ellen. A magyarokat olyan témák foglalkoztatják, mint a hitelcsapda, vagy a túl kicsi nyugdíj, illetve a fiataloknak elegük van a kormány konzervatív retorikájából. A tüntetés után a rendőrök nem hagyták magukat provokálni, profi módon hagyták, hogy hasson az idő, a hideg és az unalom. Utána kiszorították a maradék 100-200 embert. Egy rendőr ugyan fél 11-kor odacsapott, de társai utána lefogták. A forradalom még nem jött el, legalábbis ezen az estén nem.
A közfelháborodás napja címmel meghirdetett tüntetés résztvevői Budapesten, a Kossuth téren Galéria: a közfelháborodás napja További képek

Spiegel

„Orbán takarodj!“ címmel tudósít a hetilap a tegnapi tüntetésről, kiemelve, hogy Orbán Viktor a demokráciából fokozatosan a tekintélyelvűség felé vezeti az országot, de nem ellenállás nélkül: tegnap több mint 20 városban 10 ezrek mentek ki az utcára. Budapesten több szónok kipellengérezte a korrupciót, egy sor felszólaló követelte Vida Ildikó visszalépését.

Orbán újabb választási sikere óta Magyarország mind inkább egy autokrata politikai rendszer irányába tart. Programadó parlamenti beszédében a miniszterelnök semmisnek minősítette az ellenzéket, illetve kinyilvánította, hogy vége minden vitának az alapkérdésekről. Júliusban azután a Putyin kegyeire ácsingózó politikus bejelentette, hogy országában vége a liberális demokráciának. Néhány héttel később hatalom razziát rendelt el több, nem kedvelt civil szervezetnél. Orbán ezeket előzőleg a külföld által pénzelt politikai aktivistáknak minősítette.

RT

Az orosz Russia Today pedig élő adásban jelentkezett a Kossuth térről:

A tüntetésről a hírügynökségi jelentéseket átvéve Iránban is beszámoltak.

forrás:atv.hu

Manifestations hongroises de la Chine vers l’Amérique traite de la presse mondiale

Presque immédiatement rendu à la presse internationale, le «jour de la clameur publique», nommé d’après les protestations nationales et internationales contre les politiques du gouvernement Orban et la corruption. En plus de la Colombie,,, les médias russes américains allemands en Iran ont également été signalés.
jouer

AFP

Plus de dix mille personnes ont manifesté lundi dans la capitale hongroise, le licenciement du président de l’administration fiscale et douanière nationale et le gouvernement de Viktor Orban exigeant une plus grande reddition de comptes l’agence de nouvelles française AFP. Il énonce que cette manifestation était la quatrième action d’envergure contre le gouvernement, avec une vingtaine d’autres villes en plus d’un certain nombre de capitale européenne et hongroise Londres, Berlin et Stockholm eu des protestations aussi le jour de la clameur publique», nommé d’après l’événement.

Wall Street Journal

Plus de dix mille personnes devant le Parlement a exigé que pourrait éteindre la corruption et à abandonner le Premier ministre, qu’ils considèrent être davantage l’accent sur le pouvoir dans ses propres mains.

Washington Post / AP

L’autorité fiscale du président et le renvoi du gouvernement Orbán appelé à une plus grande responsabilité dans les soirées participants protestation de rallye. La démonstration ne attisé le premier ministre a refusé de remplacement Ildikó Vida. Dans un mois, ce était la quatrième mars anti-autoritaire à Budapest.

Reuters

L’agence de nouvelles Reuters que le jour de colèremoins de personnes sont descendues dans les rues pour protester contre l’âge de la taxe Internet. Les manifestants ont scandé que «Orban sortiret un transzparanseket retardé, qui dit que les criminels ne sont pas imposées par Reuters que Viktor Orban a suscité des inquiétudes aux Etats-Unis et l’Union européenne, que la politique les critiques selon un pénales maisons de disques, limité les libertés démocratiques dans le pays près de Moscou.

La taxe Internet et les allégations de corruption depuis Fidesz affaibli, mais toujours conduit à un grand avantage en face de la fragmentation de l’opposition, dans lequel il ya plus de parti de gauche, mais aussi le parti d’extrême droite Jobbik tels que Reuters. L’agence de nouvelles a également cité un manifestant, qui a dit que ni lui ni son parti ne ont pas des millions de Hongrois, qui votent. «Je sais ce que je veux vivre dans le pays. Mais pour l’instant, je ne vois pas qui serait en mesure de représenter correctement a déclaré à Reuters les viticulteurs hongrois.

BBC

La couverture de la BBC a mentionné que, en plus de la démission massive de Viktor Orban est une demi-douzaine de fonctionnaires ont exigé le licenciement y compris Ildiko Vida qui sont «accusé de corruption.” La BBC a ajouté: Octobre joyeux et cinq autre fonctionnaire public hongrois est interdite aux États-Unis parce que ce est les soupçonnait à voir avec la corruption. La télévision publique britannique Goodfriendtől cite André, qui a déjà mis en garde que la Hongrie accélérer les tendances négatives. La BBC “Supprimer Viktor!” (Traduit, cela signifie sur: Viktor Delete”) pour illustrer la bannière article homme tenant.

Nouveau Nouvelles Agence Chine

Les manifestants se sont plaints au sujet d’un éventail de questions dans la politique du gouvernement. Ainsi, en raison de l’impôt sur Internet, la corruption officielle, des impôts élevés et la politique étrangère pro-russe. Il a également exigé le respect des mesures de l’UE sur l’Iran, a appelé à la transparence et la gouvernance responsable. Grande clameur suivie, que le pouvoir ne est pas prêt à remplacer Ildikó Vida, mais n’a pas enquêté sur des allégations de corruption soulevées par les Américains.

Die Welt

Hongrie soulevé contre la classe politique: Des dizaines de milliers ont protesté dans plusieurs villes, non seulement le gouvernement Orbán, mais contre tous les politiciens. Les Hongrois sont sujets de préoccupation, tels que la crise du crédit, ou trop petite pension, et les jeunes en ont assez de la rhétorique conservatrice du gouvernement. Après la démonstration de la police n’a pas laissé se provoquent une manière professionnelle gauche à agir sur le temps, le froid et l’ennui. Après avoir déplacé les restants 100 à 200 personnes. Une partie de la police à 11 odacsapott même, mais d’autres ont été arrêtés. La révolution n’a pas encore venu, du moins pas cette nuit.
La date annoncée est une démonstration d’un tollé général à Budapest, Kossuth Square Gallery: Plus de photos de il ya le tollé public

Spiegel

! Orban sortirest les rapports hebdomadaires sur la manifestation d’hier, soulignant que Viktor Orbán de la démocratie vers l’autoritarisme conduit progressivement le pays, mais non sans résistance, hier, plus de 20 villes dans 10 milliers sont sortis dans la rue. Budapest parleur kipellengérezte plus de corruption, un ensemble de haut-parleurs a exigé le retrait de Ildiko Vida.

Depuis le récent succès électoral de la Hongrie Orbán tous été vers un système politique autocratique. Discours programmatique au Parlement par le Premier ministre a déclaré nulle et non avenue à l’opposition et a déclaré que la fin de chacun des principaux points en litige. En Juillet, après Poutine a annoncé la merci des politiciens ácsingózó à la fin de la démocratie libérale dans le pays. Quelques semaines plus tard, le pouvoir attribué à un raid ONG plus mal aimé. Orban ces précédemment financés par le reste du monde militants politiques déclarées.

RT

La Russie Russia Today est diffusée en direct connecté place Kossuth:

Les rapports de l’agence de nouvelles prises de la manifestation signalés en Iran.

Source: atv.hu

 

Leave a Reply 184 megnézve, 1 alkalommal mai nap |