< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: A Fidesz Simon Gábor körmére nézne

| Mobile | RSS

A Fidesz Simon Gábor körmére nézne

2014. november 29. | hozzászólás | Fecsegő hírek

A Fidesz Simon Gábor körmére nézne

Nemzetbiztonsági bizottsági meghallgatást kezdeményez a nagyobbik kormánypárt


A Fidesz az ügyészség, a Belügyminisztérium és a titkosszolgálat képviselőinek tájékoztatását kéri a Simon-ügy vizsgálatának jelenlegi állásáról az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának következő ülésén – jelentette be Németh Szilárd, a bizottság kormánypárti alelnöke.

Németh elmondta: pártja elsősorban arra kíváncsi, hogy az MSZP volt elnökhelyettese milyen forrásból tudott befizetni a közelmúltban 128 millió forint adóhátralékot. “Vajon a vörös segély állt-e a rendelkezésére” – fogalmazott Németh Szilárd arra utalva, hogy esetleg az MSZP pártpénzeiből történhetett a kifizetés.

A fideszes politikus Simon Gábor ügyét párhuzamba állította Zuschlag Jánoséval: utóbbi a nyilvánosság előtt elmondta, hogy valakik kárenyhítés címén visszafizettek helyette 50 millió forintot az államnak. Zuschlag szerint ezek a “valakik” “saját magukat, az egész rendszert” védték. Németh Szilárd szerint ezért érdekes a Simon Gábor által befizetett 128 millió forint eredete.Németh Szilárd szerint a Simon-ügyben bizonyítékok is a hatóságok rendelkezésére állnak, ezért a nemzetbiztonsági bizottsági meghallgatással a korrupcióval szembeni határozott fellépésre vonatkozó amerikai kérésnek is eleget szeretnének tenni.
A gyanú szerint Simon Gábor 2008 óta több mint félmilliárd forintnak megfelelő összeget halmozott fel külföldi és hazai számlákon. Az ellene irányuló egyik vádpont az összeg után járó adófizetés elmulasztása volt, ezt követően fizetett be a volt szocialista kormánytag 128 millió forintot – fejtette ki Németh Szilárd.
A fideszes politikus kiemelte: még mindig várja, hogy “hátha lesz egy MSZP-s képviselő, vagy egy MSZP-s jelenlegi vezető (bár úgy tudom a jelenlegi elnök meg éppen a Hagyó-villában lakik), hogy ezekben az ügyekben” tájékoztatást adjon. “Azonban ezt azért nem bízzuk a véletlenre, ezért is kezdeményezzük a nemzetbiztonsági bizottsági meghallgatást.

Forrás: MTI

forrás:magyar hírlap.hu

Leave a Reply 214 megnézve, 2 alkalommal mai nap |