< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Gulyás cáfol: nem készül magyar kitiltási lista

| Mobile | RSS

Gulyás cáfol: nem készül magyar kitiltási lista

2014. november 29. | hozzászólás | Közélet

Gulyás cáfol: nem készül magyar kitiltási lista


Nem támogatná az amerikai állampolgárok indoklás nélküli kitiltását lehetővé tévő javaslatot a törvényalkotási bizottság fideszes elnöke. Gulyás Gergely azt is elmondta: még nem született döntés arról, hogy munkaviszonyhoz kötnék a családi pótlékot.

Továbbra is átláthatók lesznek az állami vezetők hozzátartozóinak juttatott támogatások, állítja a törvényalkotási bizottság fideszes elnöke. Gulyás Gergely az ATV Start-ban azt mondta, minden a költségvetésből folyósított kiadás közérdekű adat, így a támogatásokkal kapcsolatos információk a jövőben is bárki számára hozzáférhetők lesznek. Ha a közérdekű adatokról szóló törvényben voltak olyan plusz garanciális rendelkezések, amiknek a szigorát a költségvetés tervezetében szereplő javaslat bármilyen formában enyhíti, akkor azt „meg kell nézni”, de főszabály szerint minden közpénzkiadás nyilvános – fogalmazott a fideszes képviselő. „Mi nem akarjuk a norvégok gyakorlatát folytatni, ahol nem csak hozzátartozót, hanem például saját szervezetet is lehet jutalmazni, és felül lehet bírálni a pályázati pontokat. Mi ezt elfogadhatatlannak tartjuk.” – tette hozzá.

Gulyás beszélt a devizahitelek forintosításáról is, szerinte a banki elszámoltatási törvénynek köszönhetően a svájci frank-hitelesek számára a hitelek forintosítása egy 190 forintos árfolyamon történő átváltást jelent. Ha 190 forinton váltjuk át a hiteleket, az ugyanannyit jelent, mintha átváltjuk 257 forinton, és az egyharmadát, vagy egynegyedét elengedjük – magyarázta Gulyás, aki szerint a 25-30 százalékos törlesztőrészlet-csökkenés mellett a forintosítás következtében a hitelfelvétel időpontjától függően a tőketartozás is jelentős mértékben csökken.

Gulyás egyebek mellett még azt is elmondta, alapos indok nélkül semmiképp nem támogatná külföldi állampolgárok kitiltását Magyarországról. A kérdés annak kapcsán merült fel, hogy a Figyelő információi szerint Magyarország az amerikai kitiltásokra válaszul amerikai állampolgárok Magyarországra történő belépésének megtagadására készül.

atv.hu / J. I

forrás:atv.hu

Leave a Reply 196 megnézve, 2 alkalommal mai nap |
Tags: