< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: McCain: Magyarország a példa az oroszok által megfélemlített országokra

| Mobile | RSS

McCain: Magyarország a példa az oroszok által megfélemlített országokra

2014. november 29. | hozzászólás | Fecsegő hírek

McCain: Magyarország a példa az oroszok által megfélemlített országokra

John McCain az Euronews interjújában Magyarországot hozza példának, mint megfélemlített és Oroszországhoz közeledő államot.

Putyinról a szenátor azt mondta az Euronews-nak, hogy nem kell többnek látni, mint ami: egy volt KGB-s, aki újra akarja építeni az Orosz Birodalmat. Szerinte Amerikának fegyvert kellene adnia az ukránoknak, hogy megvédjék magukat. Nem tartana attól, hogy Putyin válaszul totális háborút robbantana ki, McCain szerint nincs ilyen reális forgatókönyv. Az európai szankciókat viszont nevetségesnek tartja. Putyin elfoglalta a Krímet, ellenőrzése alá vonta Kelet-Ukrajnát, és annyira megfélemlített több kelet-európai államot – a szenátor Magyarországot említi példaként – hogy azok inkább közelednek Oroszországhoz. Mindeközben a legsúlyosabb csapás, amit a putyini Oroszország elszenvedett, az olajár csökkenése, amely nincs összefüggésben a szankcókkal.

Az Euronews riportere, miután egy kérdése kapcsán McCain megkérdezte, hogy megbolondult-e, szembesítette a szenátort, hogy a szintén republikánus George Bush azt írta Putyinról, hogy belenézett Putyin szemébe, és azt látta, hogy nemes lélek, egyenes és megbízható. McCain így válaszolt. – Én belenéztem a szemébe, és három betűt láttam benne: K, G, B.

Az Iszlám Államról

Az Iszlám Államot McCain szerint katonai eszközökkel kell legyőzni. A dzsihadista szervezet attól népszerű, hogy sikeres. Arra a felvetésre, hogy Amerika nyílt beavatkozása nem tenné-e őket még népszerűbbé, például a muzulmán fiatalok körében, akik az utánpótlásukat jelentik, azt válaszolta: ha ezek a fiatalok biztosan tudnák, hogy ha csatlakoznak, akkor meghalnak, nem tennék.

“Irakból nem szabadott volna kivonulni”

McCain nem bánta meg, hogy igennel szavazott az iraki háborúra 2003-ban: az amerikai hadügyminiszter akkor azt mondta, hogy Szaddam Husszeinnek tömegpusztító fegyverei vannak, McCainnek pedig nem volt oka kételkednie a szavában. Az igazi hibát a demokraták követték el, amikor kivonultak, és nem hagytak hátra katonákat: ebből következett az Iszlám Állam térnyerése is.

hvg.hu / Euronews

forrás:atv.hu

Leave a Reply 227 megnézve, 1 alkalommal mai nap |