< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Kézilabda: magabiztosan verte a Veszprém az orosz csapatot

| Mobile | RSS

Kézilabda: magabiztosan verte a Veszprém az orosz csapatot

2014. november 30. | hozzászólás | Sport

Kézilabda: magabiztosan verte a Veszprém az orosz csapatot

Ezzel a magyarok megerősítették vezető helyüket a csoportban

A hetedik mérkőzését is megnyerte az MKB-MVM Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, ezzel megerősítette vezető helyét csoportjában. A magyar csapat szombaton főleg remek második félidei teljesítményével bizonyult jobbnak az orosz Csehovszkije Medvegyinél.

A csoportját toronymagasan vezető Veszprém a sereghajtó Csehovszkije Medvegyit fogadta. A két csapat oroszországi mérkőzésén, szeptember 27-én, még az első fordulóban a magyar bajnok 37-32-re győzött, és most is magabiztos játékkal rukkolt elő.
Az első két gólt a hazaiak szerezték, majd 3-2-nél, az 5. percben – azaz viszonylag hamar – időt kért a Csehov. A Veszprém német légiósa, Zeitz továbbra is tarthatatlan volt, sorra dobta a gólokat. Aztán Sulic és Ilic pillanatai következtek, a hazaiaknak gyakorlatilag nem volt rontott támadása. A 11. percben már 9-6-ra vezetett az MKB, ám ekkor megtorpant a nagy rohanást követően, az oroszok pedig Zsitnyikov révén egyenlítettek. Erre reagálva időt kért Carlos Ortega mester, és több helyen cserélt.

veszprémÚjra magához tért a mostani idényben még százszázalékos gárda, 13-10 lett az állás, ám Terzic kiállításával lejtőre került: sorra estek a Csehov-gólok, sorozatban öt is! Ezután ritmust váltott a Veszprém, ám az egyenlítő találatot szerző Iváncsiknak kisebb sérülés miatt el kellett hagynia a pályát.
Nagy nehézségek árán a szünet előtt még visszavették a vezetést a hazaiak.
Marguc remeklésével indult a második játékrész, és megint a Medvegyi futhatott az eredmény után. Emberelőnyben Ilic, majd azt követően Zeitz sziporkázott, 29-24-re lépett el így a Veszprém negyedórával a vége előtt. A túloldalon csak Zsitnyikov volt veszélyes a kapura, a többiek azonban nem tudták megállítani az elsöprő erejű hazai rohamokat. Szinte labdás futóverseny folyt a pályán, és ebben is jobb volt a magyar bajnok.
Az 50. percben, 33-27-nél időt kértek a vendégek, ám a folytatásban Alilovic a védéseivel nem engedte őket felzárkózni. Ráadásul emberhátrányuk alatt minden addiginál nagyobb lett a különbség, a végjátékot pedig tapsviharral köszönte meg a közönség.
A sikerrel a Veszprém matematikailag bejutott a nyolcaddöntőbe, ám a csapat számára egyértelműen a csoportelsőség, és a kieséses szakaszra érvényes kedvezmények megszerzése, majd a négyes döntőbe jutás a cél. A gárda jövő szombaton, 21 órakor a Rhein-Neckar Löwen mannheimi otthonában lép fel.

forrás:magyar hírlap.hu

Leave a Reply 791 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: