< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Vele törnék meg a Fidesz kétharmadát

| Mobile | RSS

Vele törnék meg a Fidesz kétharmadát

2014. december 3. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Vele törnék meg a Fidesz kétharmadát

www.fecsego.eu logó

www.fecsego.eu logó

Várhatóan Kész Zoltánt támogatja az MSZP, a DK és az Együtt is a veszprémi időközi választáson februárban. Kész egykor a Fidesz tagja volt, most pedig a veszprémi kormányellenes tüntetések fő szervezője lett – írja az Index.

Napok óta tárgyalnak a baloldalon arról, ki legyen a baloldal jelöltje a február 22-i veszprémi időközi választáson. A baloldali pártok az Index értesülései szerint hajlandóak Kész Zoltánt támogatni, aki a civilek tüntetését szervezte ott pár héttel ezelőtt, és múlt héten jelentette be az indulását.

Az Indexnek több MSZP-s képviselő is azt mondta: Gőgös Zoltán elnökhelyettes, Veszprém megyei elnök egyeztetett Kész Zoltánnal, és abban állapodtak meg, hogy Kész a szavazólapon maradhat független induló, de a szórólapjain, kampányanyagain feltünteti az őt támogató pártok, így az MSZP logóját.

A baloldali pártok januári megállapodása szerint az összefogás még mindig érvényes, és a megegyezés szerint az MSZP jelölhet a posztra. Az MSZP vezetősége ugyanakkor az Index információi szerint egyeztetett a baloldali pártokkal, akik szintén jelezték, hogy készek Készt támogatni.

A DK kedd délelőtt már ki is adott erről egy közleményt. Szigetvári Viktor, az Együtt társelnöke múlt héten azt mondta, hogy örömmel fogadta Kész Zoltán jelentkezését, aki egy „tisztességes helyi jelölt”. A Magyar Liberális Párt pedig hétfőn jelezték, hogy Készt támogatják.

Nagy kérdés azonban, hogy a baloldali összefogásból kimaradó LMP támogatja-e Kész Zoltánt. Az Index úgy tudja: erről még egyeztetnek.

forrás:168óra.hu

Leave a Reply 244 megnézve, 1 alkalommal mai nap |