< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: “Százezrek életét lehetetlenítik el” – csatlakozásra szólít a Kreatív Ellenállás

| Mobile | RSS

“Százezrek életét lehetetlenítik el” – csatlakozásra szólít a Kreatív Ellenállás

2014. december 12. | hozzászólás | Közélet

“Százezrek életét lehetetlenítik el” – csatlakozásra szólít a Kreatív Ellenállás

A külföldi tüntetéseket szervező Kreatív Ellenállás csoport csatlakozásra hívja a “kormányzat eddigi és tervezett országromboló intézkedésein felháborodott, dühös és csalódott embereket” a költségvetésről szóló végszavazás várható időpontját közrefogó december 14-i és 16-i tüntetésekre.

A 2015. évi költségvetés tervezett formában való elfogadása ellen, annak megakadályozásáért, valamint a rendszerváltás óta soha meg nem oldott és erősödő társadalmi igazságtalanságok, az állam fokozódó működésképtelensége és a rendszerszintű korrupció elleni tiltakozásul hirdetjük meg akcióinkat” – közölte a Kreatív Ellenállás Csoport a Facebookon.

Szerintük a szociális ellátások tervezett szűkítésével, eltörlésével százezrek életét lehetetlenítik el. “Tiltakozunk a szegregáció törvénybe iktatása ellen. Tiltakozunk, mert a magánnyugdíjpénztárakat, devizahiteleket, különadókat szabályozó törvények a magántulajdonunkat károsítják meg. Tiltakozunk, mert továbbra is a korrupció árnyéka vetül az állami adóhatóságra. Tiltakozunk, mert az oktatásból, egészségügyből évek óta elvont pénzekkel a jövőnket lopják el” – olvasható a közösségi oldalon.

A Kreatív Ellenállás közölte: céljuk “a valódi részvételiségen alapuló demokrácia, a szólásszabadság, az átláthatóság, az esélyegyenlőség, a társadalmi mobilitás, valamint a hatalmi ágak kontrolljának és a civil és az üzleti szféra teljes szabadságának visszaállítása, megerősítése, egy erős, modern, európai Magyarország”.

A Kreatív Ellenállás londoni tüntetése

Fotó: Facebook / Creative Resistance

A több külföldi városban tüntetéseket szervező Kreatív Ellenállás csatlakozásra hívja a “kormányzat eddigi és tervezett országromboló intézkedésein felháborodott, dühös és csalódott embereket, pártfüggetlen civil közösségeket, érdekvédelmi szervezeteket” és várnak mindenkit a költségvetésről szóló végszavazás várható időpontját közrefogó december 14-i és 16-i budapesti, vidéki és országhatáron túli tüntetésekre.

“Arra buzdítjuk a tiltakozásuknak hangot adni kívánó polgártársainkat, hogy további demonstrációkkal, flashmobokkal, állampolgári engedetlenségi akciókkal fejezzék ki elégedetlenségüket a fennálló kormányzati rendszerrel szemben. Mi is ezt tesszük” – tették hozzá.

forrás:hvg.hu

Leave a Reply 242 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: