< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Tényleg lesz magyar kitiltási lista

| Mobile | RSS

Tényleg lesz magyar kitiltási lista

2014. december 13. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Tényleg lesz magyar kitiltási lista

Az igazságügyi miniszter elismerte, hogy készül egy jogszabálymódosítás, amely korlátozná egyes külföldiek beutazását. A miniszter arra a kérdésre, hogy készül-e “a magyar kitiltási lista”, igennel felelt.

A kormány tárgyalt olyan kormányzati előterjesztést, amely a jelenleg hatályos jogszabályok módosításával korlátozná a külföldi állampolgárok Magyarországra történő beutazását – közölte Trócsányi László igazságügyi miniszter egy pénteken, a parlament honlapján közzétett írásbeli válaszban. A beutazási tilalom ügyében Mesterházy Attila MSZP-s országgyűlési képviselő, a külügyi bizottság tagja azt kérdezte, hogy készül-e “a magyar kitiltási lista”. Erre Trócsányi László igennel felelt.

A miniszter válaszában felidézte, hogy október 21-én nyújtották be az Országgyűlésnek az egyes adótörvények és azokkal összefüggő más törvények, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatalról (NAV) szóló törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot. Az azóta már kihirdetett törvény módosította egyebek között a harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló törvényt. A vámigazgatási bírság hatékony beszedése érdekében a jogszabály a megfizetés elmaradása esetén – a szabálysértési bírsághoz hasonlóan – lehetővé teszi a harmadik országbeli állampolgárok tekintetében a beutazási és tartózkodási tilalom elrendelését.

Ezzel összefüggésben a kormány tárgyalni fogja a harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló 2007-es törvény végrehajtásáról szóló kormányrendelet módosítását is.

Mesterházy Attila azt is kérdezte a minisztertől, hogy a magyar kormány a közeljövőben tervez-e további intézkedéseket bevezetni. Ezzel kapcsolatban Trócsányi László közölte: megerősíti a miniszterelnök által december 5-én a Kossuth Rádióban elmondottakat, miszerint “Magyarország kormánya úgy fog eljárni, ahogy egy nemzeti függetlenségére büszke országnak el kell járnia”.

forrás:napi gazdaság.hu

Leave a Reply 149 megnézve, 1 alkalommal mai nap |