< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Ferenc pápa: a béke a legértékesebb karácsonyi ajándék

| Mobile | RSS

Ferenc pápa: a béke a legértékesebb karácsonyi ajándék

2014. december 21. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Ferenc pápa: a béke a legértékesebb karácsonyi ajándék

A karácsony üzenetéről beszélt Ferenc pápa Advent negyedik vasárnapján: a Szent Péter térre néző pápai lakosztály ablakából délben mondott beszédében azt kívánta, hogy az idei “valóban keresztény karácsony legyen, szabad minden világiasságtól”.

Az egyházfő hozzátette, hogy Jézus mindannyiunk ajtaján kopogtat, de sokan nem hallják meg világi elfoglaltságaik miatt. Szűz Mária azonban képes volt meghallani és felismerni az isteni üzenet pillanatát, pedig Mária Názáret egyszerű és alázatos lánya volt, aki az akkori római birodalom peremén élt.

A pápa szerint Jézus mindannyiunk ajtaján kopogtat, de sokan nem hallják meg világi elfoglaltságaik miatt
Forrás: AFP/Alberto Pizzoli

A karácsony testvérünknek, Jézusnak a befogadása, aki a világnak a béke ajándékát hozza. A karácsony legértékesebb ajándéka a béke – mondta a pápa.
Imaköny a raboknak

A katolikus egyházfő képviseletében Konrad Krajewski érsek, pápai főalamizsnás vasárnap a Rebibbia római börtönbe látogatott.

A raboknak többek között imakönyveket adott át a Ferenc pápa válogatta imádságokkal. Az olasz főváros legnagyobb börtönében 2500 embert tartanak fogva, közöttük több mint háromszáz a nő, továbbá húsz kiskorú gyermek is az édesanyjával együtt nő fel a rácsok mögött.

forrás:origo.hu

Leave a Reply 191 megnézve, 1 alkalommal mai nap |