< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Négy sebből vérzik a Fidesz////Quatre plaies saignent Fidesz

| Mobile | RSS

Négy sebből vérzik a Fidesz////Quatre plaies saignent Fidesz

2014. december 21. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Négy sebből vérzik a Fidesz

A Hetek értesülései szerint vannak olyan politikusok a Fideszben, akik kibékülnének Simicska Lajossal, illetve az RTL Klubbal. A hetilap számba vette, hogy mely az a négy terület, az a négy „seb”, ami miatt bajba került a kormánypárt.
Négy sebből vérzik a Fidesz
Békülnének Simicskával?

Katasztrofális – foglalta össze lapnak egy a kormányzati apparátusban dolgozó, vezető beosztású technokrata szakember, hogy miként látja belülről az Orbán-kabinet választások utáni heteit. A Hetek forrása szerint teljesen felesleges, az embereket bosszantó, valójában jelentéktelen adókkal és intézkedésekkel szalámiznak le magukról társadalmi csoportokat, miközben az intézkedések mögött nem valamiféle zseniális „mesterterv” húzódik meg, hanem rögtönzések, átgondolatlan ötletelések sorozata. Miközben ugyanis a minisztériumokban számolni tudó szakemberek garmadája áll rendelkezésre, a politikusok legkevésbé a kormányzati szakemberekre számítanak. Érdemben nem hallgatják meg őket, még a legintelligensebbnek tartott politikusok is csak a saját fejük után mennek, a döntéseik mögé pedig nem készíttetnek érdemi háttérszámításokat. Pontosabban az történik, hogy a politikusok kitalálnak valamit, beleszeretnek önnön gondolatukba, majd ehhez „gyártatnak” le olyan elemzéseket a stábbal, amelyek a döntésüknek hivatottak érvrendszert biztosítani.

Felesleges ötletek

A kormányzati stábban dolgozó, magas beosztású forrásunk ilyen, teljesen felesleges ötletnek minősítette a vasárnapi zárva tartás kérdését, ami szerinte politikai értelemben nem sokat hoz a konyhára, ellenben tízezreket idegenít el a Fidesztől, illetve nyilván elbocsátásokat fog okozni. Hasonló az M0-ást érintő új adó bevezetése, ami elmondása szerint „cirka 200 ezer ingázót és 500 ezer, az agglomerációban élő állampolgárt érint”.

„Azt mondjuk, hogy Magyarország jobban teljesít, majd a választások után azt látja a nép, hogy mindenféle trükkös módszerrel, először az internetadóval, majd most ezzel az M0-ás plusz útdíjjal pénzt akarunk bezsebelni. Ráadásul vacak pár tízmilliárdról van szó, ami a teljes költségvetéshez képest semmi, de arra jó, hogy azt sugallja: ezek eddig hazudtak arról, hogy minden rendben van, soha ilyen jól nem állt az ország” – magyarázta a forrásunk, aki azt is kifejtette, hogy szerinte milyen politikai tervezés áll e jelenség hátterében.

Nevezetesen, a költségvetés úgy lett felépítve, hogy 2018-ra azt lehessen bemutatni, hogy a kormány – elődjeivel szemben – megint milyen látványos építkezéseket hajtott végre, Három kiemelt, 100 és 200 milliárd forint közé tehető projekt indul el, amelyre már a 2015-ös költségvetésben is források lettek és lesznek elkülönítve. Ez a három „szent tehén”: a Budai Vár rekonstrukciója és a kormányzati negyed monumentális kialakítása a Várnegyedben; a fővárosi sportlétesítmények modernizálása, aminek része az új Puskás Stadion; illetve a Városligetbe tervezett gigantikus múzeumi negyed felépítése. Az ezekre – és a látványsportokra, így a focira – szánt pénz tabunak számított, ezért a költségvetés tervezésekor a deficitcél tartásához szükséges hiányzó milliárdokra új adófajtákat kellett kitalálni. Ilyen volt a hamvába holt internetadó, de ilyen az M0-ás útdíj kitalálása is. Ráadásul ez utóbbi esetben súlyos kommunikációs csapdába kerültek, mert az egyik javaslat az volt, hogy a szükséges plusz bevételeket, az autópálya-matricák árának általános emelése biztosítaná, de mivel a rezsicsökkentés kormánya nem emelhet árat, így egy új módit találtak ki a pénzbehajtásra, az ötezer forintos megyei matrica bevezetésének rendszerét.

Nemcsak ilyen adóügyekben történt improvizáció, hanem az ideológiai kérdésekben is, mint például a vasárnapi nyitva tartás vagy a drogteszt ügye. Hasonlóan rögtönzés Orbán Viktor kommunikációs offenzívája. A miniszterelnök számos orgánumnak (Blikk, Magyar Rádió, Bloomberg) adott interjút, de úgy tudjuk, hogy ezekről egyik napról a másikra döntöttek.

Ez már luxus?

Mindenesetre a minisztériumokban dolgozó szakértőket és tanácsadókat, illetve a „mezei” képviselőket (akik az előző ciklushoz képest több százezer forinttal kevesebbet keresnek) hallatlanul irritálja, hogy több vezető kormánypárti politikusról, illetve fontos háttéremberekről derült ki, hogy luxuskörülmények között élnek, és a szokványosnál nagyobb vagyonnal (a bevallásuk szerint a családtagjaik segítségének köszönhetően) rendelkeznek. „Orbán plebejus pártként aposztrofálja a Fideszt, ahhoz, hogy ez a kép helyreálljon, kell majd vezéráldozat, valakinek el kell majd vinni a balhét, valakinek bele kell majd buknia egy ilyen ügybe. Ez annyira biztos, mint az egyszeregy” – állította a Heteknek egy ismert fideszes politikus vezető tanácsadója, aki szerint a milliós Rolex órák, százezres Gucci táskák és ehhez hasonló ügyek igazi „népszerűséggyilkos sztorik”. Elmondása szerint közkeletű vélekedés a Fidesz holdudvarában, hogy most olyan a helyzet, mint egy vadászaton, amikor meglövik a vaddisznót, de nem azonnal pusztul el, hanem később a lövés okozta sebtől vérzik el.

Az előbbiek ellenére több kormánytaggal és vezető tanácsadóval történt beszélgetésből úgy tűnik a Hetek újságírójának, hogy abban bíznak a Fidesz felső vezetésében, hogy hasonló a helyzet, mint 2010–2011 között, amikor még a jelenleginél is népszerűtlenebbek voltak, de 2014-re „visszahozták a meccset”, és simán nyertek a választásokon. Ezt a vélekedést erősíti szerintük, hogy az ellenzék még inkább romokban van, mint három éve. Ez igaz, de időközben több körülmény is megváltozott (lásd keretes cikk), ezért Hetek értesülései szerint a Fideszben több politikus is azt szeretné, ha legalább a Simicska, illetve az RTL „fronton” rövid vagy középtávon enyhülés vagy kiegyezés következne.

E négy sebből vérzik a Fidesz
1. A választások utáni napokban állítólag Orbán Viktor és Simicska Lajos, a párt korábbi pártpénztárnoka, a miniszterelnök évtizedek óta legfontosabb segítője összekülönbözött. A sajtó erről Orbán–Simicska háborúként ír. Volt olyan forrásunk, aki szerint azért csúszik az állami televízió átszervezésének azon része, amely egy Hír TV-hez hasonló tematikájú csatorna indulását (vagy az M1 ilyen jellegű átalakítását) jelentené, mert onnantól kezdve nem lehetne helyreállítani vagy pacifikálni a Hír TV tulajdonosával, Simicska Lajossal a kapcsolatot.
2. A reklámadó egyik célja is állítólag Simicska Lajos megleckéztetése volt, aki – egyes fideszes politikusok és háttéremberek szerint – korrekt kapcsolatot ápolt az RTL menedzsmentjével. A RTL így rákerült a „radarra”, de az őket kiemelten sújtó reklámadó visszafelé sült el. A kormánypárti politikusok viselt dolgaival foglalkozó híradások ugyanis kiemelten hozzájárultak a Fidesz népszerűségvesztéséhez. Ma már hallani olyan véleményeket a Fidesz vezető köreiben, miszerint jó lenne, ha ez a szembenállás megszűnne.
3. Az előbbiek miatt számos kormánypárti vezető személyes népszerűsége „megrongálódott”.
4. Nem találta még meg arra a működőképes megoldást a Fidesz vezérkara, hogy a nyáron kitört orosz–amerikai hidegháborúban milyen stratégiát kövessen, hogy elkerülje a nagyhatalmak „pofonjait”.

forrás:atv.hu

Quatre plaies saignent Fidesz

Je ai appris qu’il ya certains politiciens du Fidesz qui kibékülnének Simicska Lajos et RTL Klub. Le magazine a fait le bilan de ce que les quatre domaines de la «blessure» quatre du parti au pouvoir, qui a été en difficulté pour.
Quatre plaies saignent Fidesz
Békülnének Simicskával?

Catastrophique – résume la base d’un appareil de travail du gouvernement, les professionnels de technocrates hauts comment voir à l’intérieur de l’armoire Orban après des semaines d’élections. Selon la source je ai complètement inutiles, propriétaires gens ennuyeux, en fait insignifiantes actions Plats cuisinés et sont de leurs groupes sociaux, tandis que derrière les mesures ne est pas une sorte de génie “plan directeur” des mensonges, mais improvisations, remue-méninges une série de irréfléchie. Bien qu’il soit prévu les professionnels des ministères de scientifiques disponibles trop nombreux à énumérer, le moindre de tous les politiciens professionnels attendent du gouvernement. Sur le fond, ne les écoutent pas, même les politiciens les plus intelligents ont juste continué à aller après leurs têtes derrière les décisions ne est pas une question de fond créé par des calculs de fond. Plus précisément, ce qui se passe est que les politiciens inventent quelque chose, tomber en amour avec son propre gondolatukba, alors ce “ex-out” vers le bas afin analyse l’équipage, qui sont conçus pour assurer leur décision logique.

idées inutiles

Travailler avec le personnel du gouvernement, la source de haut rang telle idée complètement inutile de classer le dossier est clos dimanche heure, qu’il dit ne est pas beaucoup de sens politique à la cuisine, tandis que des dizaines de milliers d’élimination de la Fidesz, et ne sera évidemment conduire à des licenciements. Comme pour les nouvelles taxes sur M0 introduction à AST, qui dit, “circa 200 000 et 500 000 navetteurs, les citoyens vivant dans la zone urbaine en contact.”

“Ils disent que la Hongrie se porte mieux après les élections, il voit les gens à tous les types de méthode délicate, la première taxe Internet, et maintenant avec le M0 plus les frais veulent l’argent de poche. En plus maigre quelques tízmilliárdról se inquiète, qui ne est rien par rapport au budget global, mais il est bon que suggère: ils ont menti sur tout ne est jamais si bien ne était pas dans le pays “, – a expliqué la source, qui a également expliqué il pense que le contexte politique de ce phénomène est la planification.

En particulier, le budget a été structuré de telle sorte que d’ici 2018 il peut être présenté au gouvernement – contre ses prédécesseurs – à nouveau chassé comment constructions spectaculaires, trois, quelque part entre 100 et 200 milliards de forints démarrage de projet spécial, qui a été produit en 2015 des fonds sont budgétisés et sera également séparément. Ces trois “vache sacrée” de reconstruction et de développement du quartier du gouvernement dans le château de Buda, le château monumental; modernisation des installations sportives de la capitale, qui fait partie de la nouvelle Stade Puskas; La structure du district proposé et City Park gigantesque musée. Avec ces – et la vue de sports, comme le soccer – argent pour tabou et donc des milliards manquants dans la planification budgétaire est nécessaire pour maintenir le déficit dû inventer de nouvelles taxes. Telle était la taxe Internet canard boiteux, mais que l’invention de M0 frais ainsi. En outre, dans ce dernier cas était la communication sérieuse piégé parce que l’on a suggéré qu’une augmentation générale des recettes supplémentaires nécessaires, le prix routiers des autocollants fournirait, mais à cause du gouvernement de réduction des frais généraux ne peut pas augmenter les prix, donc un nouveau genre inventé le pénzbehajtásra, le cinq mille forints comté autocollant introduction du système.

Non seulement ces questions fiscales de l’improvisation, mais les questions idéologiques, comme les heures d’ouverture dimanche ou la question de dépistage des drogues. De même, Viktor Orban communications d’improvisation offensive. Le premier ministre dans de nombreux organes (journaux publiés, Radio Hongroise, Bloomberg) a interviewé, mais je sais que ces décidé un jour à l’autre.

Ce est un luxe?

Toutefois, un ministère à des experts et des consultants, et des représentants du «terrain» (qui gagnent plusieurs centaines de milliers de forints moins que dans le cycle précédent) extrêmement irritant pour beaucoup leader politique pro-gouvernement et une base importante de personnes sont venues vivre dans des conditions luxueuses, et habituellement plus élevé que les actifs (certes grâce à l’aide de membres de leur famille) ont. “Fidesz de M. Orban qui est nommé en tant que partie plébéienne, afin de restaurer cette image, puis contrôler la victime, quelqu’un devra prendre le blâme, quelqu’un devra buknia dans un tel cas. Il est si sûr comme un seul “- selon le politicien Semaine Fidesz connu pour un conseiller principal, qui a dit que des millions de montres Rolex, sacs Gucci et des centaines de milliers de cas comme celui-ci un véritable« histoires de tueurs popularité “. Selon lui, les croyances sur le halo du Fidesz, maintenant que la situation est comme une chasse quand le sanglier est abattu, mais pas détruit immédiatement, mais plus tard a fait le coup de la plaie à saigner.

Nonobstant ce qui précède, plusieurs membres du gouvernement et consultant senior de la discussion semble Semaines journaliste espérant haute direction Fidesz qu’une situation similaire, comme en 2010-2011, lorsque le courant étaient une impopulaire, mais en 2014 “ramené la Match “et en douceur remporté l’élection. Cette supposition est confirmée leur point de vue que l’opposition est en ruines, plus de trois ans. Ce est vrai, mais en attendant, un certain nombre de conditions ont changé (voir l’article de la boîte), alors je ai appris que les plus de politiciens du Fidesz aimeraient voir au moins les Simicska et RTL “fronts” dans le soulagement de court ou moyen terme ou de compromis allait suivre.

Ces quatre plaies saignent Fidesz
Les premiers jours après l’élection de Viktor Orban et prétendument Simicska Louis, l’ancienne pártpénztárnoka du parti, puisque le premier ministre pendant des décennies avec différents facilitateur clé. La presse écrit sur la guerre comme Simicska Orban. Il y avait une source, qui dit qu’il glisse le cadre de la réorganisation de la télévision d’Etat, ce qui signifierait une Nouvelles TV comme les chaînes d’intérêt commencent (ou M1 telle conversion), car à partir de ce moment-là ne pouvaient pas être restaurés ou pacifier le propriétaire Nouvelles TV, Simicska Lajos la connexion.
Le deuxième objectif était l’un de la taxe de publicité aurait également Simicska megleckéztetése Louis, qui – selon certains politiciens du Fidesz et gens dans le fond – une relation correcte avec la direction de RTL. Le RTL et je ai obtenu sur le “radar”, mais ils sont particulièrement affecte la taxe sur la publicité se est retournée contre. Les affaires de politiciens du gouvernement portaient sur les bulletins de nouvelles est particulièrement contribué à la perte de la popularité de Fidesz. Aujourd’hui, nous entendons parler de toute opinion Fidesz cercles leader, ce serait formidable si elle se arrêtait l’opposition.
3. En raison de ce qui précède, un certain nombre de leaders pro-gouvernementale dans la popularité personnelle de “endommagé”.
4. Il ne est pas encore trouvé une solution viable à l’état-major de la Fidesz qui a éclaté à l’été russo-américain de la guerre froide, quelle stratégie adopter pour éviter de la claque dans le visage de «les grandes puissances sélection.

Source: atv.hu

Leave a Reply 232 megnézve, 1 alkalommal mai nap |