< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: A halottasházban feléledt Átfagyott, de él

| Mobile | RSS

A halottasházban feléledt Átfagyott, de él

2014. december 22. | hozzászólás | Életképek/bulvár

A halottasházban feléledt
Átfagyott, de él

Hihetetlen történet borzolja a kedélyeket Lengyelországban. Szombaton lett volna egy 91 éves néni temetése – ehelyett nagy az öröm, mert életben van. De mindenki értetlenkedik: hogyan lehet, hogy halottnak nyilvánítottak egy élő személyt? Ezt kérdezi a rendőrség és az ügyészség is, amely megkezdte a nyomozást.

Az idős hölgy, Janina Kolkiewicz Ostrów Lubelskiben – mintegy 40 km-re Lublintól – él családjával. Unokahúga reggel ért haza a munkából, és ennivalót készített mindenkinek. Férje vette észre, hogy az idős néni szobájában nagy a csend, s arra gondoltak, elájult, mert az utóbbi időben ez kétszer is előfordult. Most azonban, amikor benyitottak hozzá, látták, nem mozdul és nem lélegzik, nem érezték a pulzusát sem. Csukva volt a szája, a szeme.

A hozzátartozók azonnal hívták a háziorvost, s a kiérkező doktornőnek kétsége sem volt, hogy a beteg halott. Kiállította a halotti bizonyítványt, értesítették a temetkezési vállalkozót, aki két óra elteltével szállította el az immár hideg testet.

A család elkezdte a temetési előkészületeket, kitűzték az időpontot is. Aznap este a halottasházból érkezett a telefon: – A kedves néni él – mondták.

A hűtőben dolgozók ugyanis éjfél körül észrevették, hogy a délben beszállított zsák a holttesttel megmozdult. Janina asszony a lehető legélőbb volt, csak éppen teljesen átfagyott. Forró vizes palackokkal kellett átmelegíteni, miután 11 órát töltött a hűtőben.

A doktornő, aki megállapította a halált, a lengyel TV kamerái előtt holtsápadtan nyilatkozott. 28 esztendeje dolgozik orvosként, és nincs magyarázata a történtekre. Elmondta, az asszonynak nem volt szívverése, a pulzust sehol nem lehetett érzékelni, a pupillák nem reagáltak a fényre, egyértelműen meg lehetett állapítani a halált. Soha még ilyen esettel nem volt dolga, és teljesen értetlenül áll a történtek előtt.

A rendőrség a nyomozás során az orvosnő eljárását is vizsgálja. A 91 éves asszonynak most azonban egyéb problémái is vannak: hivatalosan ugyanis nem él. Ennek következtében például az önkormányzati választásokon nem szavazhatott – ami nagyon bántotta. Emellett nem kaphat nyugdíjat, nem veheti igénybe az egészségügyi ellátásokat sem. Az ügyészség szóvivője közölte, hogy segítenek a sértettnek a kötelező polgári eljárásban érvényteleníttetni a kiállított hivatalos iratokat.

forrás:168óra.hu

Leave a Reply 287 megnézve, 1 alkalommal mai nap |