< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Áterőltetik a „mutyival teli” törvényeiket

| Mobile | RSS

Áterőltetik a „mutyival teli” törvényeiket

2014. december 22. | hozzászólás | Közélet

Áterőltetik a „mutyival teli” törvényeiket

Két rendkívüli ülést tart kedden az Országgyűlés. Reggel az MSZP kezdeményezésére, déltől pedig a Fidesz javaslatára. Erről tegnap döntött a házbizottság, amelyet – ahogy a szocialista Harangozó Tamás fogalmazott – „advent utolsó vasárnapján a vasárnapi munkavégzés dicsőségére” a kormánypárt összehívott. A szocialisták múlt kedden jelentették be, hogy összegyűlt a kellő számú aláírás ahhoz, hogy Kövér László házelnöknek össze kelljen hívni a rendkívüli ülést. Az MSZP azért kezdeményezte ezt, hogy kiderüljön, ki támogatja, és ki ellenzi az M0-s és a bevezető autópálya-szakaszok fizetőssé tételét. Az ellenzéki párt el szeretné érni, hogy azokon az utakon, ahol 2014-ben nem kellett fizetni útdíjat, jövőre se kelljen.

A rendkívüli ülés összehívását az LMP-s és a független képviselők is támogatták.

A Fidesz tegnap kezdeményezett ugyancsak keddre egy rendkívüli ülést, hogy a parlament megvitathassa az Áder János köztársasági elnök által az Országgyűlésnek megfontolásra múlt pénteken visszaküldött két törvényt, az épített környezet alakításáról és védelméről, valamint a kereskedelemről szóló jogszabály módosítását. Az előbbivel a parlament újraszabályozta a plázák építésének lehetőségét, a kereskedelmi törvény átírásával pedig 2018-tól megtiltotta a napi fogyasztási cikkek árusítását azoknak a nagyobb üzleteknek, amelyek nem képesek nyereséget termelni két egymást követő évben. A törvényekről zárószavazás lesz holnap.

A reggeli ülésre nem mennek el a fideszes képviselők, így azt várhatóan azonnal be fogják rekeszteni. Harangozó Tamás,a szocialisták frakcióvezető-helyettese lapunkkal tudatta: Rogán Antal frakcióvezető tegnap világossá tette, hogy a Fidesz nem támogatja az MSZP kezdeményezését, és az M0 ügyét „politikai hecckampánynak” nevezte. Az ellenzéki politikus szerint mivel „két különböző témájú ülést nem lehet ugyanazon a napon tartani, ez azt jelenti, hogy az MSZP által kezdeményezett, az útdíjról szóló keddi ülésnap megtartását a Fidesz képviselői lehetetlenné teszik”. A pártja „vérlázítónak tartja, hogy miközben a korrupt kormánypártok az útdíjak ügyében gúnyosan az emberek szemébe nevetnek, változtatás nélkül áterőltetik a saját, mutyival teli törvényeiket – annak ellenére, hogy ezek még Áder János szerint sem alkalmazhatók január elsejétől”.

szerző:F.Á

forrás:népszava online.hu

Leave a Reply 167 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: