< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Börtönbüntetést kapott a Pécsi Egyházmegye volt vagyonkezelője

| Mobile | RSS

Börtönbüntetést kapott a Pécsi Egyházmegye volt vagyonkezelője

2014. december 22. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Börtönbüntetést kapott a Pécsi Egyházmegye volt vagyonkezelője

Két év tíz hónap letöltendő börtönbüntetéssel sújtotta a Pécsi Ítélőtábla másodfokú, nem jogerős ítéletében a Pécsi Egyházmegye gazdasági bűncselekményekkel vádolt volt vagyonkezelőjét hétfőn, írja az MTI.

Az ítélőtábla Wolf Gyula katolikus papot költségvetési csalásban, folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelésben és hamis magánokirat felhasználásában mondta ki bűnösnek. A vádlottat első fokon a Pécsi Törvényszék bűnösnek mondta ki adócsalás elkövetése miatt is, de az ítélőtábla felmentő ítéletet hozott ezzel kapcsolatban.

Emiatt az első fokon kiszabott három év tíz hónapos börtönbüntetést csökkentették másodfokon két év tíz hónap letöltendő szabadságvesztésre. Az ítélet ellen fellebbezett az ügyész és Wolf Gyula jogi képviselője is, így az eljárás a Kúrián folytatódik.

Ahogy korábban írtuk, „tízmilliós kölcsönöket és jutalmakat osztogatott munkatársainak a pécsi püspökség. Sem a rendőrök, sem az általuk felkért könyvszakértők nem találták nyomát a könyvelésben a magáncélra kihelyezett pénzeknek. Egy másik katolikus egyházmegye belső vitájából kiderült, ez nem is csoda, nincs egységes, megbízható számviteli rendszer az évente több milliárd forintot kezelő egyházban”.

Erről szóló cikkünket itt tudja elolvasni.

forrás:index.hu

Leave a Reply 190 megnézve, 1 alkalommal mai nap |