< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Kemény szavak: konzervatív fiatalok ezt mondták a Fideszről

| Mobile | RSS

Kemény szavak: konzervatív fiatalok ezt mondták a Fideszről

2014. december 23. | hozzászólás | Közélet

Kemény szavak: konzervatív fiatalok ezt mondták a Fideszről

Egyértelműen hiba volt az illiberális szó használata – mondják a Heti Válasz évzáró közéleti kerekasztalának résztvevői. Beszélgetőtársaink szerint a 2010-ben megválasztott kormány joggal rontott több évtizedes megalvadt struktúráknak, ám a forradalmi mentalitás ma már önveszélyes. Interjú Skrabski Fruzsina újságíró-kismamával, Pócza Kálmán politológussal és Megadja Gábor eszmetörténésszel a Heti Válasz karácsonyi dupla számában.

A Fideszt – többek között – nemzedéki kérdések gyötrik, elég csak a törzsgeneráció és a fiatalok közötti ellentétekre, vagy az utcán tüntető, húszas-harmincas generáció politikai térnyerésére gondolni. Ezért a Heti Válasz évzáró közéleti kerekasztalához konzervatív körökből érkező, politizáló fiatalokat ültettünk, akiktől az év eseményeinek értelmezését vártuk.

Beszélgetőtársaink egyebek mellett a következő összegző mondatokat fogalmazták meg: „2010 és ’14 között van egy fontos különbség: előbbi esetben a forradalmi kormányzás levezethető volt a gazdasági szükséghelyzetből. Ez a szükséghelyzet ’14-re eltűnt”; „Nincs komolyan vehető parlamenti ellenzék, így túl sok a szabad energia”; „A magyarok között változatlanul egyszerre érvényesül radikális államfüggőség és államellenesség”; „A rendszerváltást befejeztük – csak nem tudjuk abbahagyni.”

A kerekasztal résztvevőitől drogtesztet is kértünk, véleményeztettük az amerikai diplomáciai csatákat, a kormányzás „kádárista” hajlamait és az illiberalizmus-vitát. Az évzáró kerekasztal-beszélgetés egyéb részletei a Heti Válasz december 18-i számában. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

forrás:heti válasz.hu

Leave a Reply 291 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: