< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Economist: Orbán Viktor hadba vonul//// Économiste: Viktor Orbán allé à la guerre

| Mobile | RSS

Economist: Orbán Viktor hadba vonul//// Économiste: Viktor Orbán allé à la guerre

2014. december 31. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Economist: Orbán Viktor hadba vonul

„Orbán Viktor hadba vonul a – politikus pártja egy részével, valamint Amerikával civakodik” című cikkében a brit Economist úgy látja, hogy nem jól kezdődik az új év a kötekedő magyar miniszterelnök számára. 12 %-ot esett a Fidesz népszerűsége, saját támogatottsága pedig 16 %-ot zuhant.

Az elégedetlenség közvetlen kiváltó oka a sebtében visszavont internetadó volt, amely tízezreket vitt ki az utcára. Az intézkedés érvénytelenítése azonban a jelek szerint csak még inkább felvillanyozta a magyarokat.

A növekvő dühnek mély okai vannak. A néhány miniszter és barátaik luxusáról, továbbá procc ingatlanaikról szóló történetek a kormánypárton belül is repedéseket okoznak, miközben az országban fokozódik a szegénység. Lásd a Pokorni-Lázár összecsapást.

A Fidesz háza táján amiatt is erősödik az aggodalom, hogy átfogó diplomáciai viszályba csap át az USA-val kialakult vita. A Goodfriend ellen tett feljelentésből azonban valószínűleg nem lesz semmi, hiszen a diplomata mentességet élvez.

Az ünnepek lehetőséget kínáltak, hogy lehiggadjanak a kedélyek, és hogy felülvizsgálják a magyar külpolitikát, miután az ukrán válság és a rubel összeomlása miatt visszafelé sült el, hogy az ország Moszkva felé fordult. Hivatalos magyar tisztségviselők arról beszélnek nyugati nagyköveteknek, hogy a sokat hangoztatott keleti nyitás nem lendítette fel a várt mértékben a külkereskedelmet, valamint a külföldi beruházásokat. A Déli Áramlat tervének törlése pedig csapást jelentett a magyar energiastratégiára.

Ám ahelyett, hogy rendbe hoznák a Washingtonhoz fűződő viszonyt, Orbán és társai támadásba mentek át. A kormányfő fedő történetként visszautasította a korrupció gyanúját és azt állította, hogy az Egyesült Államok beleavatkozik a kelet-európai országok belpolitikájába. A State Department szóvivője ezzel szemben azt közölte, hogy Amerika csupán a demokrácia és a jogállam miatti aggályait tolmácsolta a magyar vezetésnek. Ám közben Lázár, Rogán és Szíjjártó is agresszív kijelentéseket tett az USA hozzáállásáról. A külügyminiszter arról beszélt, hogy külső és belső hatalmak destabilizálni igyekeznek Magyarországot.

Kovács Zoltán szóvivő úgy fogalmazott, hogy az ellentétek 2011-ig, az ellentmondásos médiatörvény elfogadásáig nyúlnak vissza. Ha az ilyesfajta érzelmekre játszanak, az kedvező fogadtatásra találhat a Fidesz törzshíveinél, ám aligha valószínű, hogy növeli a párt népszerűségét.

forrás:168óra.hu

Économiste: Viktor Orbán allé à la guerre

“Viktor Orban se retirer de la guerre – partie d’un parti politique, ainsi que l’Amérique bagarre” dans son article de l’économiste britannique voit que ce ne est pas bon de commencer la nouvelle année acariâtre Premier ministre hongrois. Fidesz a chuté de 12% en popularité, et abandonné son soutien à 16%.

La raison immédiate de l’insatisfaction a été retiré à la hâte impôt sur internet, où des dizaines de milliers sont descendus dans les rues. Cependant, invalidant la mesure semble avoir été plus heureux avec les Hongrois.

Quelles sont les causes de la colère sont de plus en plus. Le luxe de certains ministres et amis, ainsi que des histoires sur procced ingatlanaikról provoquer des fissures au sein du parti au pouvoir, tout en augmentant la pauvreté dans le pays. Voir Pokorni-Lazare affrontement.

Autour de la maison parce que le Fidesz se développe préoccupation que la querelle diplomatique mondiale se transforme en débat développé aux Etats-Unis. Cependant feljelentésből faite contre Goodfriend ne sera probablement pas rien, comme le diplomate exemptés.

Les vacances sont offerts la possibilité de lehiggadjanak tempère, et d’examiner la politique étrangère hongroise se est retournée contre après transformé le pays de Moscou, la crise ukrainienne et l’effondrement du rouble. Fonctionnaires officiels hongrois parlent ambassadeurs occidentaux à l’ouverture de l’est ne est pas très médiatisé stimulé la mesure attendue du commerce extérieur et des investissements étrangers. Supprimer le plan South Stream et appuyez sur la stratégie énergétique hongrois.

Mais plutôt que de fixer la relation avec Washington, Orban et d’autres ont traversé l’offensive. Le Premier ministre a refusé de couvrir l’histoire comme le soupçon de corruption et a allégué que les États-Unis de se ingérer dans les affaires intérieures des pays d’Europe orientale. Le porte-parole du Département d’Etat, d’autre part déclaré que l’Amérique ne concerne pour la démocratie et la primauté du droit transmis la direction hongroise. Mais alors que les déclarations agressives Lazare, Rogan et Szíjjártó faites dans l’attitude américaine. Le ministre des Affaires étrangères a parlé des compétences internes et externes tentent de déstabiliser la Hongrie.

Porte-parole de Zoltan Kovacs a déclaré que le conflit de 2011, la loi controversée sur les médias remonte à l’adoption. Si vous jouez à ces sortes de sentiments, vous pouvez trouver le bien reçu par le défenseur Fidesz qu’à l’ordinaire, mais il est peu probable d’augmenter la popularité du parti.

Source: 168óra.hu

Leave a Reply 1219 megnézve, 1 alkalommal mai nap |