< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Két hivatalt is megszüntet a kormány

| Mobile | RSS

Két hivatalt is megszüntet a kormány

2014. december 31. | hozzászólás | Közélet

Két hivatalt is megszüntet a kormány

Két hivatalt és egy nonprofit társaságot szüntet meg a kormány az év utolsó napján, ezek közül a két hivatalnak nem lesz jogutódja.

Az év utolsó napján jogutód nélkül megszűnik a Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal (NTH), amelynek megmaradó feladatait a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szervezeti egységei veszik át. A hivatal megszüntetése évi egymilliárd forintos megtakarítást jelent a költségvetésben.

Nincs rá szükség

A NGM háttérintézményeként működő NTH fő feladatköre az Európai Partnerségi Megállapodást előkészítő programok kidolgozása volt, ami annak befejeztével és a megállapodás megkötésével megszűnt. A 2011-ben létrehozott hivatal általános feladata – egyebek mellett – a gazdaságpolitikát megalapozó előrejelzések, elemzések elkészítése, a tervezésben való részvétel, továbbá a szakmai módszertanok kidolgozása volt.

Ugyancsak ez év végén megszünteti a kormány az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft.-t. Az általa addig ellátott feladatokat 2015. január 1-jétől az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség látja el.
A minisztérium veszi át a feladatokat

Szintén megszűnik – jogutód nélkül – december 31-én a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH). Január 1-jétől a foglalkoztatáspolitikáért felelős miniszter által vezetett minisztérium gyakorolja és teljesíti az NMH magánjogi jogait és kötelezettségeit. Ugyancsak ez a tárca teljesíti az NMH megszűnésével kapcsolatban keletkező számviteli és adózási kötelezettségeket.

forrás:origo.hu

Leave a Reply 1147 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: