< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: “Orbánt nem kéne megtűrni az Európai Néppártban”/// “Orban should not tolerated in the European People’s Party”

| Mobile | RSS

“Orbánt nem kéne megtűrni az Európai Néppártban”/// “Orban should not tolerated in the European People’s Party”

2014. december 31. | hozzászólás | Fecsegő hírek

“Orbánt nem kéne megtűrni az Európai Néppártban”

A német elemzők szerint Orbánt nem kéne tovább megtűrni az Európai Néppártban – ismerteti a Süddeutsche Zeitung írását a Klubrádió.

A müncheni lap elemzése szerint 25 évvel a rendszerváltás után a térség 11 állama az EU és a NATO része, ám nem mindegyikben szilárd a demokrácia, az átalakulás ma is javában zajlik. Magyarország arra példa, miként csúszhat félre a demokratizálódási folyamat, ha lelkiismeretlen populisták kerülnek a kormányrúdhoz. Hogy Orbán búcsút intett a liberális államnak és eszmei társa, Putyin felé fordult, annak végre riadóztatnia kellene az Európai Néppártot. Nem szabadna a politikust tovább megtűrni az EPP-ben, ugyanannyira nem, mint Pontát a szociáldemokraták soraiban.

A nyugati politikusok persze csak ritkán állnak ki a demokráciáért, ez a téma ritkán szerepel a nyilvános EU-vitákban. Az ok talán az, hogy a kelet-közép-európai demokrácia felépítésével párhuzamosan nyugaton a demokrácia eltorzulása figyelhető meg. Olaszországban Berlusconi szétverte a jogállamot, Görögország az urambátyám-rendszerbe süllyedt, Spanyolországban pedig a korrupció olyan kérdés, amit szintén meg kellene tárgyalni egy ilyen vitában. Mindenesetre az eltelt negyedszázad legfőbb felismerése, hogy demokrácia nem lehetséges harcos demokraták nélkül.

forrás: klubradio.hu
forrás:stop.hu

“Orban should not tolerated in the European People’s Party”

The German analysts said Orban should not continue to tolerate the European People’s Party – Süddeutsche Zeitung describes the writing of the Radio Club.

Analysis of the plate according to Munich 25 years after the 11 states in the region, the EU and NATO in part, but not all stable democracy, the transition is in full swing today. Hungary as an example, can slip away in the democratization process, if unscrupulous populist governments are rod. Orban said goodbye to the liberal state and ideological fellow turned to Putin, it should finally riadóztatnia the European People’s Party. It should not be tolerated on the politicians of the EPP was, not as much as the ranks of the Social Democrats point.

The western politicians are rarely off the course for democracy, this topic is seldom included in the EU public debates. The reason is probably that the parallel structure of the Central and Eastern European democracies in the West distortion of democracy can be observed. In Italy, Berlusconi smashed the rule of law, Greece sank my uncle-in system in Spain, corruption is an issue that should be discussed also in such a debate. However, in the past quarter century, the main recognition that democracy is not possible without fighter Democrats.

Source: klubradio.hu
Source: stop.hu

Leave a Reply 1131 megnézve, 1 alkalommal mai nap |