< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Putyin újévi köszöntőt küldött Orbánnak

| Mobile | RSS

Putyin újévi köszöntőt küldött Orbánnak

2015. január 1. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Putyin újévi köszöntőt küldött Orbánnak

Számos jelenlegi és volt külföldi állam- és kormányfőnek, közöttük Orbán Viktor miniszterelnöknek is újévi üzenetet küldött Vlagyimir Putyin orosz elnök.

Vlagyimir Putyin számít az orosz-magyar kapcsolatokban rejlő lehetőségek megőrzésére és intenzívebbé tételére – írta az orosz elnök az Orbán Viktor miniszterelnöknek küldött újévi üzenetében. “Ez megfelel mindkét ország alapvető érdekeinek, és része az európai stabilitás és biztonság szavatolásának” – tette hozzá.

Barack Obama amerikai elnökhöz intézett üzenetében az orosz elnök azt írta, Moszkva jövőre egyenrangú kétoldalú kapcsolatokra számít a két ország között. Emlékeztette az amerikai elnököt a szövetségesek által a második világháborúban aratott győzelem közelgő 70. évfordulójára. Szerinte az évforduló emlékeztetőül szolgál “az Oroszország és az Egyesült Államok által a béke és a nemzetközi stabilitás fenntartásában viselt felelősségre”.

Vlagyimir Putyin újévi üdvözletet küldött George W. Bush volt amerikai elnöknek is.

Angela Merkel német kancellárnak küldött üzenetében Putyin reményét fejezte ki, hogy jövőre is folytatódik Oroszország és Németország között a konstruktív párbeszéd és a partneri kapcsolatok erősítése érdekében kifejtett aktív közös munka. Újévi üzenetet kapott Gerhard Schröder volt német kancellár is.

Ferenc pápának küldött üzenetében Putyin azt írta, reméli, hogy az Oroszország és a Vatikán közötti építő jellegű együttműködés gyümölcsözően fejlődik a közös keresztény értékek, az igazságosság és a humanizmus eszményeinek alapján.

Petro Porosenko ukrán államfő neve hiányzik az újévi üzenetek több tucat címzettjének a Kreml által közzétett listájáról.

MTI / hvg.hu
forrás:atv.hu

Leave a Reply 239 megnézve, 1 alkalommal mai nap |