< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Nyolcszázmilliót kapott Veszprém a kormánytól

| Mobile | RSS

Nyolcszázmilliót kapott Veszprém a kormánytól

2015. január 2. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Nyolcszázmilliót kapott Veszprém a kormánytól

Fejlesztésekre kívánják fordítani a Veszprém városának juttatott nyolcszázmillió forintos kormányzati támogatást – mondta Porga Gyula (Fidesz-KDNP), Veszprém polgármestere pénteken sajtótájékoztatón.

Porga Gyula a veszprémi tájékoztatón közölte: a támogatásról a decemberi utolsó kormányülésen született határozat. Úgy fogalmazott, ez a segítség növeli “az önkormányzat döntési szabadságát”.

Emlékeztetett az adósságkonszolidációra, melynek első ütemében ötmilliárd, majd a másodikban kétmilliárd forintos terhet vállalt át az állam a várostól, valamint a hitelből épült Veszprém Aréna évi 600 millió forintos törlesztőrészletét sem az önkormányzatnak kell fizetnie.

Némedi Lajos városüzemeltetésért felelős alpolgármester elmondta, a nyári utcafórumokon jelzett lakossági igények alapján szeretnék felhasználni a támogatást, egyeztetve az érintettekkel.

Hozzátette, az összeg nagy részét utcák, közterületek felújítására fordítják majd, vannak olyan útszakaszok, melyek esetében már kész tervekkel rendelkeznek.
forrás:stop.hu

Leave a Reply 132 megnézve, 1 alkalommal mai nap |