< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Nagyobb körültekintés Párizsi vérengzés – Válságtanácskozást kezdtek az elnöki hivatalban

| Mobile | RSS

Nagyobb körültekintés Párizsi vérengzés – Válságtanácskozást kezdtek az elnöki hivatalban

2015. január 9. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Nagyobb körültekintés
Párizsi vérengzés – Válságtanácskozást kezdtek az elnöki hivatalban

Válságtanácskozást kezdtek a francia elnöki hivatalban a Párizs keleti részén zajló túszejtési akció miatt, amelyet a hatóságok feltételezése szerint az előző napi montrouge-i lövöldöző hajtott végre.

A Le Figaro című napilap arról számolt be a honlapján, hogy a lövöldözésre való tekintettel a körzetben részlegesen lezárták a Párizst körbevevő autópályát, a körgyűrűt.

A francia médiahatóság, az Audiovizuális Legfelsőbb Tanács (CSA) eközben arra szólította fel a rádió- és televíziótársaságokat, hogy a legnagyobb körültekintéssel számoljanak be az eseményekről. A CSA szerint a cél “az újságírók biztonságának garantálása és annak a biztosítása, hogy a biztonsági erők a megkövetelt hatékonysággal hajthassák végre a küldetésüket”.
Kiürítették a Trocadéro teret, a riasztás azonban hamisnak bizonyult
Fotó: Twitter #jesuischarlie

A francia biztonsági erők csütörtök délután rövid időre kiürítették a párizsi Eiffel-toronnyal szemben fekvő Trocadéro teret, a francia főváros egyik legfőbb turisztikai központját, miután bejelentést kaptak, hogy egy fegyveres férfit láttak a környéken. A riasztás hamisnak bizonyult, a teret azóta újra megnyitották

. “Rengeteg rendőr és katona érkezett, majd húsz perc alatt kiürítették a környéket. Egy negyed órával ezelőtt újra megnyitották a teret” – mondta egy szemtanú a Le Figaro című napilapnak. A hatóságok a metrót is leállították a körzetben.

Röviddel a kiürítés után Bernard Cazeneuve belügyminiszter Twitter-üzenetben megerősítette, hogy hamis riasztás történt.

forrás:ma.hu

Leave a Reply 158 megnézve, 1 alkalommal mai nap |