< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: A kormány kettős beszédet folytat//// Il governo è ambiguo

| Mobile | RSS

A kormány kettős beszédet folytat//// Il governo è ambiguo

2015. január 13. | hozzászólás | Fecsegő hírek

A kormány kettős beszédet folytat

A Jobbik szerint a kormány és a Fidesz folyamatosan kettős beszédet folytat, “pávatáncot” jár az unió és az Amerikai Egyesült Államok közötti szabadkereskedelmi szerződés ügyében.

Erről Gyöngyösi Márton, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese beszélt keddi budapesti sajtótájékoztatóján, egyúttal követelve, hogy a tárgyalások elejétől a végéig nyilvánosak, átláthatóak és transzparensek legyenek. A jobbikos politikus kiemelte: kizárólag negatív tapasztalataik vannak az ilyen szabadkereskedelmi szerződésekkel kapcsolatban, s egyik példaként említette az észak-amerikai egyezményt, aláírói nagyon komoly gazdasági veszteségeket szenvedtek el, s az Egyesült Államok multinacionális cégei profitáltak belőle. Gyöngyösi Márton felszólította a kormányt, beszéljen világosan, mit gondol erről a kérdésről, milyen szándékkal lép fel a tárgyalásokon, és mit kíván tenni. Azt javasolják, már most tegye nyilvánvalóvá álláspontját és jelezze, hogy Magyarország támogatására az unió nem számíthat a tárgyalásokon.

Kifejtette: idén dől el, hogy Európa a még megmaradt szuverenitása visszaszerzésének útján indul el, vagy gazdasági értelemben is gyarmatává válik az USA-nak. Az elmúlt év kíméletlenül rávilágított arra, hogy az unió és Európa semmilyen önálló, egységes külpolitikai koncepcióval nem rendelkezik, és biztonságpolitikai értelemben is ki van szolgáltatva az Egyesült Államoknak, a geostratégiai érdekek egyik bábuja a világ sakktábláján – mutatott rá.

Kiemelte: nem kizárólag a vámok lebontásáról szól a szerződés, az a választott nemzeti kormányokat és nemzeti intézményeket teljes mértékben kiszolgáltatja és egyenlő szintre helyezi a globális tőkével és a multinacionális vállalatokkal.

Szerinte az igazságszolgáltatási rendszer szenvedné el a legnagyobb hátrányt, ugyanis a jövőben választott, profitorientált magánbíróságok dönthetnének nemzetek, kormányok és multinacionális cégek közötti jogvitákban. Ezáltal nagyon komoly veszély fenyegeti a környezetvédelmet, a fogyasztói és szociális védelmet, és a közegészségügyet is, amelyek a profitnak lesznek kiszolgáltatva.

Gyöngyösi Márton kitért arra is, hogy a magyar GMO-mentesség könnyen áldozatává válhat ennek a megállapodásnak. Bár az alkotmány ezt kimondja, de semmilyen garanciát nem látnak arra, hogy ne szenvedne csorbát – jegyezte meg.

Kérdésre válaszolva elmondta: a bevándorlás még nem probléma Magyarországon, de fontos, hogy “tanuljunk a minket körülvevő országok hibáiból”. A Tesco-bezárásokról azt mondta: Magyarország nem érvényesítette érdekeit a multinacionális vállalatokkal szemben, s ő maga a Tesco “kivonulását” olyan szempontból üdvözítőnek tartja, hogy reményei szerint helyét magyar kereskedelmi láncok veszik át, amelyek a magyar munkavállalók és termelők érdekeit, és nem csak a profitszempontokat tartják szem előtt.
forrás:stop.hu

Il governo è ambiguo

Jobbik e Fidesz ha detto che il governo è costantemente impegnata in doppio linguaggio, atto “pavone danza” relativa all’accordo di libero scambio tra l’Unione europea e gli Stati Uniti.

Chi Gyöngyösi Martin, vice parlamentare il gruppo del partito di opposizione ha parlato conferenza stampa di Martedì a Budapest, al tempo stesso chiede che l’inizio dei negoziati sono pubbliche, trasparenti e trasparente fino alla fine. Il politico Jobbik ha sottolineato che le esperienze negative sono solo in relazione a tali accordi di libero scambio, e uno degli esempi citati dalla Convenzione nordamericana, i firmatari di una molto gravi perdite economiche subite, e le multinazionali statunitensi hanno beneficiato. Gyöngyösi Martin ha chiesto al governo di parlare chiaramente, che cosa ne pensi della questione, l’intenzione con cui si verifica nei negoziati, e cosa fare. Si propone ora e chiarire la sua posizione sul suo sostegno per l’Ungheria in Europa non si aspettava i negoziati.

Ha spiegato: quest’anno sarà deciso che l’Europa deve cominciare recuperando sovranità residua o senso economico diventa colonia degli Stati Uniti. L’anno scorso ha mostrato misericordia verso l’Unione europea e qualsiasi, unificato concetto politica estera indipendente non ha alcun senso di sicurezza e ben esposta negli Stati Uniti, una delle pedine nelle scacchiera interessi geostrategici nel mondo – ha sottolineato.

Ha sottolineato che non solo è la ripartizione dei compiti del contratto, i governi nazionali e le istituzioni nazionali scelti esclusivamente in balia e su un pari livello di capitale globale e società multinazionali.

Secondo lui, il sistema giudiziario senza subire la più grande svantaggio, perché il futuro di scelta, corti private a scopo di lucro per decidere sulle controversie tra nazioni, i governi e le multinazionali. Così, una gravissima minaccia per l’ambiente, la tutela dei consumatori e della salute pubblica e sociale, che sarà in balia di profitto.

Gyöngyösi Martin rivolta al fatto che la libera da OGM ungherese è facile diventare la vittima di questo accordo. Anche se la Costituzione stabilisce che, ma non vede alcuna garanzia che nessun compromesso – ha osservato.

Risposta a una domanda, ha detto l’immigrazione non è un problema in Ungheria, ma è importante “imparare dagli errori dei paesi intorno a noi.” La Tesco per chiudere il detto l’Ungheria è stato convalidato interessi contro le multinazionali, e lui “disimpegno” di Tesco mantenere una prospettiva Salvatore, che spera di mettere ungherese catene di distribuzione si farà carico, che i lavoratori ungheresi e gli interessi degli agricoltori, e non solo considerazioni di profitto sono tenuti a mente.
Fonte: stop.hu

Leave a Reply 261 megnézve, 1 alkalommal mai nap |