< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Bevált káderek az átalakítandó közmédiánál

| Mobile | RSS

Bevált káderek az átalakítandó közmédiánál

2015. január 20. | hozzászólás | Közélet

Bevált káderek az átalakítandó közmédiánál

Az állami média beharangozott átalakításában meghatározó szerepet kaphat Rákay Philip, az MTV vezérigazgató-helyettese, és jelentős informális befolyása lesz Habony Árpádnak, a miniszterelnök személyes tanácsadójának, valamint a fideszes Várhegyi Attilának – adta hírül a Népszabadság. Közben közel kétszáz embert elbocsátanak az MTVA-tól.

A 444.hu szerint a lap riválisát tervezheti létrehozni Habony Árpád, mivel az ő ügyvédje jegyeztette be 888.hu domain-t az elmúlt héten. Kosik Kristóf János a 444.hu szerint Habony Árpád jogi képviselőjeként ismert.

Korábban az ATV tudósított arról, hogy Orbán Viktor és a baráti médiavezetők 2015 eleji találkozóján felmerült egy „Index- vagy Origo-méretű” állami híportál elindítása.

Rákay Philipről, az MTV vezérigazgató-helyetteséről a Magyar Narancs nemrég azt írta: az ő korábbi cége szervezhetett hatmillió forintból 3 napos fesztivált a Millenárison „Gasztroangyal a Millenárison – Magyarország finom” címmel. A lap derítette ki azt is, hogy „Rákay korábbi cégei közül a Right Communications Kft. gyakori szereplője a közbeszerzési pályázatoknak, mint vesztes induló néhány L. Simon László ismeretségi köréhez tartozó cég, és az előző Fidesz-kormány óta milliárdos éves árbevételt produkáló örök nyertes, a Young and Partners Kft. mellett. A Magyar Narancs cikke szerint a Right Communication és Rákay egy másik korábbi cége, a Stakeholder Consulting ugyanarra a budapesti második kerületi címre van bejegyezve, mint egy offshore hátterű cég, a 7th WAVE Tanácsadó Kft.

Az Átlátszón pedig korábban megjelent, hogy Rákay ötletére, az „Itthon vagy – Magyarország szeretlek” programra 2012. augusztusában 992,3 millió forintot különített el a kormány a költségvetési tartalékból.

A Népszabadság emlékeztet: Várhegyi Attila évek óta kommunikációs tanácsokkal segíti az MTVA-t. Az ő egyik korábbi alkalmazottja pedig Nobilis Márton, az összes állami hirdetés fölött diszponáló Nemzeti Kommunikációs Hivatal vezetője.

szerző:Horn Gabriella
forrás:168óra.hu

Leave a Reply 218 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: