< Böngészés > Főoldal / Kultúra / Blog article: Oktatás-felsőoktatás Ma hozzák nyilvánosságra a felsőoktatási keresztféléves ponthatárokat

| Mobile | RSS

Oktatás-felsőoktatás Ma hozzák nyilvánosságra a felsőoktatási keresztféléves ponthatárokat

2015. január 22. | hozzászólás | Kultúra

Oktatás-felsőoktatás
Ma hozzák nyilvánosságra a felsőoktatási keresztféléves ponthatárokat

Ma hozzák nyilvánosságra a felsőoktatási keresztféléves ponthatárokat a www.felvi.hu oldalon.

A felvételizők a www.felvi.hu oldalról elérhető e-felvételi felületén találják meg, hogy mely általuk megjelölt szakra kerültek be, valamint azok a felvételizők, akik a jelentkezéskor megadták mobilszámukat, az általuk megjelölt szakok ponthatárairól a hivatalos kihirdetést követően SMS-ben is kapnak értesítést. Függetlenül attól, hogy hány képzést jelölt meg, a jelentkező csak egy helyre nyerhet felvételt: arra a képzésre, ahol az általa felállított sorrend alapján először éri el a megállapított ponthatárt.
A besorolási döntés a jelentkező megszemélyesített oldalán, a www.felvi.hu e-felvételi felületén lesz elérhető, amelyről legkésőbb január 25-ig elektronikus levélben értesítik a jelentkezőket. Ez tartalmazza a jogorvoslat lehetőségét és határidejét is.
Az alapképzések és osztatlan mesterképzések esetében a jogszabályi minimum ponthatár 260 pont, felsőoktatási szakképzéseknél pedig 220 pont. A februárban induló keresztféléves képzésekre csaknem hatezren jelentkeztek, közülük legtöbben állami ösztöndíjas mesterképzéseket jelöltek meg első helyen. A jelentkezők szakválasztása alapján az elsőhelyes kérelmeknél (függetlenül a finanszírozási formától és a munkarendtől) mind az alap-, mind pedig a mesterképzésnél főleg a gazdaságtudományok és a műszaki képzési területek szakjai a legnépszerűbbek. Alapképzésen a gazdálkodási és menedzsment, a pénzügy és számvitel és az emberi erőforrások szakok kerültek dobogóra.

MTI

Leave a Reply 243 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: