< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Tavaly is többet kapott Csehország az EU-tól, mint amennyit befizetett

| Mobile | RSS

Tavaly is többet kapott Csehország az EU-tól, mint amennyit befizetett

2015. január 22. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Tavaly is többet kapott Csehország az EU-tól, mint amennyit befizetett

Tavaly 76,2 milliárd koronával több pénzt kapott Csehország az Európai Uniótól, mint amennyit a közös kasszába befizetett.
A cseh pénzügyminisztérium csütörtöki, Prágában keltezett közleménye kiemeli: ebből a szempontból jobb év csak 2013 volt, amikor a csehek nettó bevétele uniós forrásokból 84,8 milliárd koronát tett ki. A tárca kimutatása szerint Csehország tavaly 44,5 milliárd koronát fizetett be az Európai Unió kasszájába, míg abból 120,7 milliárd koronát kapott.

Az összeg legnagyobb részét – 85,5 milliárd koronát – a strukturális alapokból és a kohéziós alapokból szerezték meg a csehek. A közös mezőgazdasági politika alapjából pedig 32,3 milliárd korona érkezett Csehországba.

Csehország az EU-csatlakozástól kezdve a 11 év alatt összesen 387,3 milliárd koronát küldött Brüsszelbe, míg onnan 797,5 milliárdot kapott. A cseh állam nettó bevétele eddig 410,2 milliárd koronát tesz ki, ami azt jelenti, hogy a a 2004-ben történő csatlakozás óta a mérlege minden évben pozitív.

forrás:híradó.hu

Leave a Reply 295 megnézve, 1 alkalommal mai nap |