< Böngészés > Főoldal / Kultúra / Blog article: Bibliamásolás, sajtótájékoztató

| Mobile | RSS

Bibliamásolás, sajtótájékoztató

2015. január 23. | hozzászólás | Kultúra

biblia konferencia 029biblia konferencia 028biblia konferencia 027biblia konferencia 026biblia konferencia 025biblia konferencia 022biblia konferencia 021biblia konferencia 019biblia konferencia 018biblia konferencia 012biblia konferencia 010biblia konferencia 007biblia konferencia 004Bibliamásolás, sajtótájékoztató

Szerkesztőségünk – www.fecsego.eu nemzetközi hírportál- részt vett egy kiemelt fontosságú kulturális eseményen.
dr. Benyik György plébános, nemzetközi bibliakutató, főiskolai tanár megnyitóbeszédében hangsúlyozta a biblia kézírásos megörökítésének lényegét. Ol
yan szeretettel beszélt az eseményről, hogy mi újságírók nem vettük észre az idő múlását.

1983. 06.14-én kezdődött el ez a program Soltvadkerten! Az ötletgazda a maga egyszerűségével egy gyönyörűséges világba repítette azt újságírókat. Később felemlítette a könyv átadása egy zarándoklat keretében fog történni – mindenki részt vehet, aki másolt, valamint segítette a biblia megszületését, illusztrációját.

Ferenc Pápának Rómába tervezett biblia átadásának időpontja, 2015.Szept.27-én a szentírás vasárnapján lesz.

A Bibliában 1983. 06.28- án Erdő Péter bíboros Úr aláírása is az elsők között szerepelt! Az utolsó másoló 1988. május 14 –én Jójárt Edit volt.

A program újraindítása Tarján város Szent Gellért templom felszentelésének 40 éves évfordulója kapcsán folytatódott. Az első másoló Simon Gy. Péter. A hívek – 300 fő- aktívan kivették a szerepüket ebben a varázslatban. A hit ereje, a szeretet találkozott az Isten házában.
A professzor aláhúzta, a biblia másolás tervezett befejezési ideje 2015. május 20 a várható, ami Pünkösd másnapja.

Lényegbevágónak tartja a befejező másolás ünnepélyes keretét, mivel jelentőségteljes egyházi és közéleti személyek bevonásával történne. A szervezés folyamatban van.

Az elkészült Kódex bemutatója 2015.szeptember 20-n Szeged Tarján város Szent Gellért templom felszentelésének 40 éves évfordulójára tervezte a professzor. – majd így folytatta;- Ökumenikus kezdeményezés, hiszen a másolásra testvéregyházak képviselőit is felkértük. A legtöbb egyház elfogadta e felkérést. Örömmel közölte, hogy a Baptisták ígéretet tettek a Jelenések könyve másolására. Ezek után körülhordozta a tekintetét s kijelentette; – a Szegedi Fegyház és Börtön elítéltjeit a Júdás apostol levelének másolására fogja felkérni.

1200 főnek kell bekapcsolódnia a bibliamásolásba, hogy a teljes Újszövetség elkészüljön.

Záróbeszédében kiemelte a JATEPress digitalizálni fogja és korlátozott számú másolat készül az eredeti kéziratból reprezentációs céllal.

A jövő héten indítom a Szegedi Biblia kódex illusztrációjának szervezését. A szegedi és országos művészeti gimnáziumok tanulóinak bevonásával, akiknek az Esztergomi biblia Pauperum képeit ajánlom modellnek. Magyarországon az egyik ismert Biblia Pauperum negyven lapból áll, és az esztergomi Főszékesegyházi Könyvtár tulajdona. Az esztergomi Blockbuch a negyvenlapos Bibliai Pauperum legszebb kiadásából való.

A 15. század közepén készült a Németalföldön. A másik a pécsi Klimó György könyvtár gyűjteményében található. A beérkezett képek zsűrizésére jelentős szegedi művész tanárokat szeretnék felkérni.
2015.január 23

a www.fecsego.eu nemzetközi hírportál /fecsegő magazin tulajdonos- főszerkesztője
                                                                               -oil- 

Az olvasottsági mutatóink nyílvánossak, olvashatjátok a közéletben

biblia konferencia 001biblia konferencia 002

Leave a Reply 473 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: