< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: 36 közmunkás pucolt egy 300 méteres árkot, a polgármester lemondott

| Mobile | RSS

36 közmunkás pucolt egy 300 méteres árkot, a polgármester lemondott

2015. január 24. | hozzászólás | Közélet

36 közmunkás pucolt egy 300 méteres árkot, a polgármester lemondott

A baranya megyei Gyöngyfán más feladat híján harminchatan pucoltak fél éven át egy 300 méter hosszú árkot. Németh István polgármester szerint az ilyen közmunka programnak nincs értelme, ezért inkább január elején távozott a falu éléről, írja a szombati Népszabadság.

A 140 fős településen a lap szerint az aktív korúak 70-80 százaléka munkanélküli. A 64 éves, független színekben indult expolgármester úgy érzi, általános probléma, hogy nincs feladat a kis falvakban, így százmilliárdok mennek a semmibe. Távozását így indokolta:

Úgy éreztem csalok, sikkasztok, okiratot hamisítok, és elkövetem a hivatali visszaélés bűntettét. Azzal követem el mindezt, hogy igazolom: a falu közmunkásai dolgoznak, holott ez nem igaz, csak herdáljuk az ország pénzét. A közmunkások rendszeresen nem jönnek dolgozni, elhagyják a munkahelyüket, s ha itt vannak, akkor sincs haszna a tevékenységüknek.

Németh István egyébként nyugdíjas őstermelő, öt tehenet tartva sajtot gyárt, és nem érti, hogy az ő példája miért nem vonz másokat is.

forrás:index.hu

Leave a Reply 211 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: