< Böngészés > Főoldal / Tudomány/gazdaság / Blog article: Harvardi professzor: A kormány moszkitó drónjai képesek lesznek kivonni az emberi DNS-t

| Mobile | RSS

Harvardi professzor: A kormány moszkitó drónjai képesek lesznek kivonni az emberi DNS-t

2015. január 25. | hozzászólás | Tudomány/gazdaság

Harvardi professzor: A kormány moszkitó drónjai képesek lesznek kivonni az emberi DNS-t

Margo Seltzer, a Harvard Egyetem professzora arra figyelmeztetett, hogy a miniatűr moszkitó drónok egy napon képesek lesznek erőszakkal megszerezni a DNS-ünket a kormány és a biztosító társaságok nevében, ahogy a Világgazdasági Fórum elitista résztvevőinek elmondta: a magánélet ezzel gyakorlatilag halott.

Seltzer a Harvard Egyetem számítógép tudományok professzora elmondta a résztvevőknek, hogy “A titoktartás, ahogy azt a múltban ismertük, már nem lehetséges… Ahogy a magánszféráról hagyományosan gondolkodunk, gyakorlatilag nem létezik.”

Seltzer azzal a jóslattal folytatta, hogy a közeljövőben a szúnyog méretű robotok állandóan képesek lesznek figyelemmel kísérni konkrét személyeket, valamint begyűjteni a DNS-üket és a biometrikus adataikat a kormányok és a vállalatok megbízásából.

“Ez nem meg fog történni, hanem már jelenleg is működik,” – mondta Seltzer a mindent átható megfigyelés kérdésében. “Ma egy felügyeleti államban élünk.”

A professzor hozzátette, hogy a miniatürizált drón technológiát jótékony célokra kell felhasználni, például arra, hogy azokat egy Ebola kórterembe küldjék, hogy “elpusztítsák a kórokozókat”.

Sophia Roosth a Harvard Egyetem munkatársa szintén figyelmezetett, hogy egy “genetikai McCarthizmus” van folyamatban, annak eredményeként, hogy az emberek személyes genetikai információit a kormányok rendelkezésre bocsátják az interneten keresztül.

Ugyanakkor egy másik felszólaló, Anthony Goldbloom technológiai vállalkozó elmondta, hogy a fiatalok már nem törődnek a megfigyelés kérdésével, és tökéletesen hajlandóak elcserélni a magánéletüket a kényelemért cserébe.

“Az emberek gyakran jobban viselkednek, amikor úgy érzik, hogy a tetteiket figyelemmel kísérik,” – mondta Goldbloom, látszólag O’Brient idézve George Orwell – 1984 című regényéből.

Ahogy Eric Schmidt, a Google vezérigazgatója, – aki nem a magánélet erős pártogójaként ismert – tegnap a davosi fórum résztvevőinek az internetes agyi chip bevezetéséről beszélt, melynek következtében “eltűnik” a világháló, mint egy külső koncepció.

Amikor megkérdezték, hogyan látja az internet fejlődését az elkövetkező években, Schmidt így válaszolt: “Nagyon egyszerűen azt felelem, hogy az internet el fog tűnni.”

“Annyira sok IP cím lesz, sok eszköz, érzékelő, dolgok, melyeket viselni lehet, melyekkel kölcsönhatásba léphetünk, hogy gyakorlatilag nem is fogjuk érzékelni,” – tette hozzá. “Ez a folyamatos jelenlét részét fogja képezni. Képzeljük el, hogy belépünk egy szobába, és az a szoba dinamikus. A beleegyezésünkkel és mindezekkel együtt kölcsönhatásba léphetünk a szobában történő dolgokkal.”

Schmidt, aki korábban nagy vihart kavart az adatvédelmet támogatók körében, amikor azt állította, hogy “Ha van valami, amit nem szeretnénk, hogy bárki megtudjon, akkor talán ne az legyen az első, hogy azt megosztjuk,” – majd a következővel zárta előrelátó beszédét Davosban. “Egy személyre szabott, interaktív, és nagyon-nagyon érdekes világ.”

Amikor Schmidt az érzékelőkről beszél, amely felváltja az internetet mint platformot, melyhez csak egy külső eszköz segítségével csatlakozhatunk, gyakorlatilag a beültethető agyi chipekről beszél.

2013 decemberében Scott Huffman, a Google mérnök igazgatója azt jósolta, hogy a webes felhasználók öt éven belül mikrofonokat fognak a mennyezetre ragasztani, és mikrochipet fognak az agyukba ültetni annak érdekében, hogy az gyorsabb internetet tegyen lehetővé.

Ez a mindenütt jelenlévő világháló a mikrofonokat hasznosítaná az azonnali jellegű lekérdezések megválaszolásához, más technológiai eszközöket is irányítva, és közlekedési tervek létrehozására.

Amikor megkérdezték tőle, hogy egy ilyen rendszer sebezhető volna-e a kormányzati megfigyeléssel szemben, Huffman simán azt válaszolta, hogy az emberek csak bízzanak meg a Google-ben (az a cég, amely lehetővé tette az NSA számára, hogy “tetszése szerint” bányásszon adatokat a hálózatról), mert megőrzik az információikat.

“A Google úgy hiszi, hogy végső soron eleget tud tenni az emberek adatszükségleteinek azáltal, hogy közvetlenül a beültetett mikrochipekbe küldik azokat a felhasználók agyába,” – mondta Huffman egy interjúban.

Tehát amikor Eric Schmidt az internet “eltűnéséről” beszél, az valójában azt jelenti, hogy a fejünkben fog eltűnni.

Míg a transzhumanisták mindezt egy izgalmas előrelépésnek fogják látni a világháló szempontjából, mások érthető módon riasztónak tartják, hogy egy óriási transznacionális vállalat kényelmes NSA kapcsolatokkal rendelkezik az ügyfelei agyába ültetett mikrochipekhez.

http://www.infowars.com/harvard-prof-governmen
http://www.infowars.com/googles-eric-schmidt-gre
forrás:újvilágtudat.hu

Leave a Reply 190 megnézve, 1 alkalommal mai nap |