< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Társadalmi párbeszédet, új jövőképet akar a Demokratikus Kerekasztal

| Mobile | RSS

Társadalmi párbeszédet, új jövőképet akar a Demokratikus Kerekasztal

2015. január 25. | hozzászólás | Közélet

Társadalom-egyeztetés-DEKA

RÖVIDHÍR – Társadalmi párbeszédet, új jövőképet akar a Demokratikus Kerekasztal

Demokratikus Kerekasztal (DEKA) elnevezéssel társadalmi, szakpolitikai párbeszéden alapuló fórumot hoztak létre ismert baloldali közéleti szereplők vasárnap Budapesten. Céljuk, hogy más hasonló, nemzeti minimumokat kidolgozó kerekasztalokkal együtt közös jövőképet alakítsanak ki Magyarországról.

A kerekasztal első plenáris ülésének felszólalói egyebek mellett arról beszéltek, hogy a demokrácia és a köztársaság helyreállítását, új választójogi törvényt, továbbá a gyermekszegénység felszámolását, az ország anyagi javainak igazságosabb elosztását akarják elérni. Ugyanakkor többen is jelezték, hogy az általuk tervezett változtatásokról nem kívánnak tárgyalni Orbán Viktor miniszterelnökkel.
Az előadók között volt, aki szerint a DEKA-nak nem lenne szabad intézményes szervezetté válnia, más vélemény szerint egyesületet vagy pártot kellene alapítani, amely akár jelölteket is állíthatna a következő választásokra.

A kezdeményezők – Ferge Zsuzsa szociológus, Iványi Gábor lelkész, Horváth András volt adóhatósági munkatárs és Lovas Zoltán újságíró – január 16-án jelentették be a kerekasztal létrehozását.

MTI

Leave a Reply 186 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: