< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Blikk: Vesztegetés miatt nyomoznak Balmazújváros polgármestere ellen

| Mobile | RSS

Blikk: Vesztegetés miatt nyomoznak Balmazújváros polgármestere ellen

2015. január 26. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Blikk: Vesztegetés miatt nyomoznak Balmazújváros polgármestere ellen

Balmazújváros polgármestere a Fidesz támogatásával nagy fölénnyel nyert a tavalyi önkormányzati választáson, noha ekkor már javában folyt ellene az eljárás többmilliós vesztegetés miatt – írja a Blikk, ami úgy tudja: az ügy a városi sportcsarnok 2013-ban befejezett felépítéséhez kötődik.

Többmilliós vesztegetés alapos gyanúja miatt nyomozás folyik Balmazújváros polgármestere, Veres Margit ellen – tudta meg a Blikk hivatalos forrásokból. A városvezető a Fidesz támogatásával nagy fölénnyel nyert a tavalyi önkormányzati választáson, noha ekkor már javában folyt ellene az eljárás. Veres az előző ciklusban a város jegyzője volt, a gyanú szerint ebben a minőségében követte el a terhére rótt bűncselekményt. A nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség indította – írja a lap.

A Blikk úgy tudja, az ügy a városi sportcsarnok 2013-ban befejezett felépítéséhez kötődik: Balmazújváros 180 millió forintos rendkívüli támogatással segítette a beruházást, amelyet egy helyi vállalkozó, K. Sándor irányított, aki a hivatali vesztegetési eljárás másik gyanúsítottja. A nyomozás jelenlegi adatai szerint a település támogatását honorálta – meg nem engedett módon – a vállalkozó, egyebek között azt is vizsgálják az ügyészek, miként került a városvezető birtokába egy Volkswagen Passat – olvasható a Blikkben.

Veres Margit a lapnak elismerte, hogy 2013 februárjában valóban vásárolt egy VW Passat gépkocsit 1 950 000 forintért, K. Sándor pedig előbb nyilatkozott a lapnak, majd visszavonta nyilatkozatát. A főügyészség megerősítette a lap információit.
forrás:hvg.hu

Leave a Reply 353 megnézve, 1 alkalommal mai nap |