< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Íme vágatlanul Kovács Zoltán kormányszóvivő brüsszeli szappanoperája

| Mobile | RSS

Íme vágatlanul Kovács Zoltán kormányszóvivő brüsszeli szappanoperája

2015. január 27. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Íme vágatlanul Kovács Zoltán kormányszóvivő brüsszeli szappanoperája

Érdekes közjátékkal készült Kovács Zoltán kormányszóvivő a múlt heti magyar vitára Brüsszelben. Szappanoperát emlegetett, a hangfelvételből azonban kiderül, éppen ő hablatyolt percekent át a semmiről.

“Ez a mai meghallgatás egy olyan szappanoperára kezd hasonlítani, annak is az ötödik évfolyamára, ahol már nem csak a szereplők, de a forgatókönyvírók sem nagyon tudják, hogy pontosan mi mit jelent” – kezdte Kovács Zoltán a meghallgatáson.

A szintén jelen lévő Átlátszó.hu-s Mong Attila most közzé tette a meghallgatásról készült felvétel, és ezt írta:

Elég szomorú tényeket sorolt az Európai Bizottság emberi jogi biztoságnak tanácsadója is egyebek mellett a hajléktalanok magyarországi ellátárásáról, problémáiról, és a magyar kormány ezzel kapcsolatos kettős beszédéről: egyik oldalról ugyan azzal büszkélkednek, hogy mennyi pénzt költenek hajléktalanszállókra, másik oldalról viszont – és pont erről győződött meg tavaly a biztos magyarországi látogatásán – a sokszor embertelen körülményeket biztosító szállásokra érthető módon nem mennek be a hajléktalanok, inkább az erdőben húzzák meg magukat.

Még egyszer tehát, egyedül Kovács Zoltán nemzetközi kormányszóvivő volt az, aki kerülte a tényeket a beszédében (a mellékelt felvételen meg lehet hallgatni). Ő volt az egyedüli a teremben, aki pont úgy viselkedett, mintha egy szappanopera castingjára érkezett volna, miközben pont ezt hánytorgatta föl a plénumnak.

Kovács egyébként kevesellte a neki járó 8 percet is, ám megnyugtatták, hogy semmi baj, tíz percet is felhasználhat. Fel is használta, a cikk tetején meghallgatható, hogyan.

forrás:atv.hu

Leave a Reply 467 megnézve, 1 alkalommal mai nap |