< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Keresztényeket gyilkolni – következmény nélkül

| Mobile | RSS

Keresztényeket gyilkolni – következmény nélkül

2015. január 28. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Keresztényeket gyilkolni – következmény nélkül

Fotó: AFP/Europress

Az Iszlám Állam pszichopatáinak tömeges keresztényüldözése joggal borzaszt el minden ép erkölcsi érzékű embert. Csakhogy a hozzáértők figyelmeztetnek: a jelenség a Közel-Keleten sajnos általános.

„Napjaink keresztényüldözése a Közel-Keleten” – ezzel a címmel tart előadást holnap Youssef Fakhoury a pesti ferencesek Szent Ferenc termében (1053 Budapest, Ferenciek tere 9). A görögkatolikus vallású, apai ágon libanoni, anyai ágon magyar származású fiatalember a Válasz.hu megkeresésére azt mondja, távolról sem csak Szíria és Irak Iszlám Által ellenőrzött területein élnek szószerint életveszélyben a még ott maradt keresztények. Más országokban is hosszú évek óta folyamatosan üldözik a nem egy esetben két évezrede helyben élő vallási kisebbséget. „A legmegdöbbentőbb az, hogy még működő államokban sincsen következménye a gyilkosságoknak. Egyiptomban 2011 októberében a hadsereg páncélosokkal hajtott a tüntetők közé, 24-en meghaltak és 230-an megsebesültek. 2012 májusában a katonai ügyészség a tettesek ismeretlenségére hivatkozva lezárta a nyomozást” – mondja a Válasz.hu-nak Youssef Fakhoury a Maspero-demonstrációról.

A fiatalember (aki különben az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetségben is aktív) saját családja példáját is említi: valaha a libanoni Szidón 15 százaléka keresztény volt, s a különféle vallások békésen megfértek egymással. Ma már azonban állandó a feszültség, a folyamatosan fogyatkozó létszámú Jézus-követő kisebbséget agresszív iszlamisták fenyegetik. A közel-keleti szélsőségesek módszerességére és a tudatosságára jellemző, hogy demonstratív terrorcselekményekkel nem csupán ártatlanok tucatjainak-százainak életét oltják ki, de még többeket késztetnek menekülésre. Miután 2010 őszén Bagdadban Káld Katolikus Egyház Miasszonyunk templomában a terroristák 58 embert megöltek, százezer keresztény menekült el a szó szerint életveszélyessé vált országból. Hasonló folyamatok zajlottak Szíriában, aminek következtében ma már az ausztráliai Sydney-ben több káld katolikus él, mint az anyaországban.

„Fel kell hívni a figyelmet arra, hogy ma a világon a hite miatt megölt emberek legnagyobb része keresztény, meg kell törni az ő szenvedésüket a legtöbb nyugati országban övező hallgatást” – összegez Youssef Fakhoury, aki felhívja a figyelmünket a Pro Christianis civilszervezet Facebook-oldalára, amelyen folyamatosan figyelemmel kísérik a keresztényeket ért atrocitásokat.
forrás:heti választás.hu

Leave a Reply 185 megnézve, 1 alkalommal mai nap |