< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: A terrorizmus magániskolája/Der Terrorismus ist eine Privatschule Gefängnisse radikalisierten muslimischen Jugendlichen und die Rückkehr Dschihadisten

| Mobile | RSS

A terrorizmus magániskolája/Der Terrorismus ist eine Privatschule Gefängnisse radikalisierten muslimischen Jugendlichen und die Rückkehr Dschihadisten

2015. január 29. | hozzászólás | Fecsegő hírek

A terrorizmus magániskolája
Börtönökben radikalizálódnak a muzulmán fiatalok és a hazatérő dzsihadisták

szerző:Illés Judit

A börtönbe zárt muzulmánok iszlamista kiképzésen mennek keresztül Franciaországban. Ennek az oka pedig nem más, mint hogy nem az elkövetett bűn szerint, hanem etnikai alapon helyezik el a rabokat. S ahelyett, hogy a tolvajt a tolvajjal zárnák össze, elkülönítik a muszlim rabokat, akik terrorista sejteket hoznak létre a börtönfalak között. Az összezavarodott fiatalok pillanatok alatt az “iszlamista tanítók” hatása alá kerülnek, s megszületik bennük a radikalizálódás alapköve: mivel őket is kivetette magából a társadalom, szabadon gyűlölhetik ők is a francia népet, akik emberszámba sem veszik őket.

Tíz évvel ezelőtt egy hányatott életű, húszas évei elején járó férfi egy tapasztalt dzsihadista alatti cellában találta magát Európa egyik legnagyobb börtönében. A párizsi külváros kegyetlen világában felnövő fiatal és későbbi mentora barátsága büntetésük letöltése után is folytatódott.

„Sok bűnözővel találkoztam a börtönben, rablókkal, drogcsempészekkel” – mesélte a mali származású fiatal évekkel későb a francia rendőségnek. Terroristákkal is találkozott bent, de közülük csak egyetlen férfi hagyott benne mély benyomást. Az egy emelettel felette raboskodó algériai dzsihadista tizenhét évvel volt időebb nála, s bármennyire próbálták elkülöníteni, több alkalommal is elbeszélgettek. Az idősebb férfi Afganisztánt is megjárta, ahol rendszeres kínzásoknak vetették alá a „nyugati ügynökségek”.
A mali származású fiatal bevallotta, hogy kiszabadulásuk után is tartotta a férfivel a kapcsolatot: „Nem a vallás kötött minket össze. Azért kerestem a társaságát, mert a történetei komolyan megérintettek.”

beghalBeghal 2010-es elfogása után még az akció vezetője is azt mondta a híres mentorról, hogy káprázatos férfi, rendkívül karizmatikus. Egy teljesen más intellektuális síkon mozgott, mint tanítványai.

A fiatal férfit Amédy Coulibalynak hívták. Január 9-én négy zsidó tússzal végzett egy párizsi kóserboltban, mielőtt a kiérkező rendőrök lelőtték volna. A felette raboskodó férfi neve pedig Djamel Beghal, őt a párizsi amerikai nagykövetség felrobbantásának kiterveléséért börtönözték be kilenc évre, még 2001-ben. Beghal egy másik fiatalt is a „szárnyai alá vett”, őt Chérif Kouachinak hívták, aki testvérével együtt a Charlie Hebdo szerkesztőégében történt mészárlásért volt felelős.

„Beghal igazi mentorrá nőtte ki magát a börtönben, számos fiatalt vezetett be a dzsihád és az iszlám vallás rejtelmeibe” – mondta a francia terrorellenes volt vezetőügyész. Beghal ügyvédjén keresztül viszont cáfolta, hogy bármi köze is lenne a párizsi terrortámadásokhoz.

Cseberből vederbe

A leghírhedtebb francia börtön – amit eredetileg 2855 fogvatartott őrzésére terveztek, de jelenleg négyezer rab ideiglenes otthonául szolgál – sajnos nem az eredeti büntető és reformáló funkciókat látja el, hanem kiképzőközpontként szolgál az iszlamisták számára.

lead börtönA Fleury-Merogis, Európa legnagyobb börtöne Párizstól nem messze található (Fotó: Reuters)A foglyok radikalizálódása hatalmas problémát jelent, mivel rengeteg Szíriában vagy Irakban elfogott, esetleg hazatérésük után bebörtönzött „erős dzsihadista hajlamokkal megáldott” muszlimot zártak ide be, s míg bebörtönzésük jogos, egyben a legrosszabb megoldás is. Belelökik őket a magukat tanítóknak kikiáltott iszlamista rabok karjaiba – mondta az Európai Unió legfőb terrorellenes hivatalnoka.

A párizsi mészárlás után azonnali gyorssegélyt kellett találni a börtönproblémára. Manuel Valls francia miniszterelnök be is jelentette, hogy az ország megnöveli a radikalizmus elleni hírszerzési és megfigyelési műveleteket. Csakhogy egy dolgot kifelejtettek: elszigetelni az iszlamista “prédikátorokat” azoktól a börtönlakóktól, akik tökéletes célpontok a szélsőséges oktatók számára. A szakértők még mindig nem döntöttek afelől, hogy érdemes lenne-e beavatkozni a börtönbeli radikalizálódásba, s hogy egyáltalán milyen mértékű ez a jelenség. Ennek oka pedig nem más, mint hogy a legtöbb történet szóbeszéden alapul, és szám szerint is elenyészőnek tűnhet, mindössze pár száz esetről van szó Európán belül.

Terrorsejtek alakulnak a börtönökben

Nagyjából lehetetlen elkülöníteni egymástól ezeket az embereket, terrorista sejtet alkotnak a börtönön belül is, s mikor kiszabadulnak, még szélsőségesebb nézeteket vallanak, s kivétel nélkül megfigyelés alá kell helyezni őket – mondta a francia terrorellenes hírszerzés vezetője. Erre tökéletes példaként szolgál a három legismertebb párizsi támadó is: mindhármukat megfigyelték szabadon engedésük után, s bár különböző szintű radikalizálódást állapítottak meg náluk, ugyanannyi erőfeszítésbe került a folyamatos ellenőrzésük.

A kivétel erősíti a szabályt
Az Egyesült Királyság egykori terrorellenes tanácsadója egy rendhagyó történetet is megosztott: egy fiatal brit muzulmán férfit egy verekedés után életében először börtönbe zártak pár hónapra. Azelőtt sosem imádkozott, nem is böjtölt.
Fogsága alatt viszont elkezdte tanulmányozni „hagyatékát”, Mohamed tanításait, mondván, legyen valami értelme a letöltött időnek. Igazából más, jobb ember akart lenni, amikor kijön a börtönbő. De ahogy bezárták, szembetalálta magát az iszlamista csoporttal, amely rögtön elkezdte politikai, szélsőséges átképzését.
„Testvér, te ártatlan vagy, a korrupt igazságszolgáltatás miatt ülsz börtönben, mivel muszlim vagy” – mondták neki, és meggyőzték, hogy csatlakozzon hozzájuk. Könyvekkel látták el, ameik mégcsak nem is mondhatók radikálisnak, de kiszélesítették a férfi énképe és a francia társadalomban betöltött szerepe közötti szakadékot. Megjelent a „mi” és az „ők” ideológiája, ami a toborzás alapköve. Néhány hónappal későb már iszlamistaként hagyta el a börtönt, de nem tudatosodott benne, hogy ő valójában radikalizálódott.
Szabadulása után visszatért a moderált nézeteihez, de sajnos az ő esete kivételnek számít.

Bár ismerjük ennek a vizsgálódásnak az eredménytelenségét, s tragikus végkifejletét, felmerül a kérdés: mit tervezhet az a több száz rab, aki ugyanúgy itta az iszlamista tanítók szavait, s nem sokára kiszabadulnak? Az ő megfigyelésükre ugyanis még nincs fedezet.

Franciaországban elvileg nem lehet adatot gyűjteni az emberek vallási irányultságáról, de mégis kiszivárgott egy statisztika a rabokról: a hatvannyolcezer franciaországi börtönlakó hatvan százaléka muszlim – derül ki egy tavalyi parlamenti riportból. Párizs környékén ez az arány még magasabb, ugyanúgy mint Lyon, Marseille és Strasbourg városokban. A vallási segítségnél is hatalmas szakadék tátong: míg a katolikus papok száma hétszáz körül mozog, imámból csak 178 dolgozik börtönökben. Pedig ők tudnák lecsökkenteni az erőszakos radikalizálódást, és tisztázhatnák az ideológiai félremagyarázásokat. Helyettük viszont ott vannak a magukat imámnak kikiáltott szélsőséges rabok, mentorok, akik nem restek megállás nélkül osztani az igét.

A büntetés-végrehajtó intézmények legfontosabb feladata az lenne, hogy végre megszüntessék az iszlamista rabok elkülönítését. Ez persze hatalmas kockázatokkal járna, hiszen valakit be kell rakni az iszlamisták melletti cellákba is, ami rengeteg problémát jelenthet. De úgy tűnik, ezt a rizikót elfogadhatónak tartják a szélsőséges tanok elterjedésének megállítására. Emellett elejét vennék a „pitiáner tolvajfiú találkozása a dzsihadista oktatóval”-féle történeteknek (Meghasonlott identitás, óriási súrlódások).

Először gyűlölni tanítják meg őket

radicalFarhad Khosrokhavar szerint két csoportra kell osztani a hazatérő dzsihadistákat, azokra, akiket a trauma után kezelni kell, és menthetetlen társaikra

Egy párizsi szociológus szerint a francia muzulmánok radikalizálódása így történik: azt sulykolják beléjük, hogy honfitársaik „rovarként” tekintenek rájuk, ők csak zavaró tényezők a franciák életében, nemkívánatosak. Így hintik el a gyűlölet magjait a későbbi, erőszakos tettekhez. És ezután következhet a „gyűlölet háborúja”, a dzsihád, ami még az iszlám vallás befogadása előtt jelenik meg. Sokan úgy gondolják, hogy a vallással tudják magukhoz csalogatni a tanítványokat a mentorok, de ez nem igaz. Először el kell velük hitetni, hogy megveti őket a francia társadalom, s ezután jön a gyűlölet, mint eszköz és kiindulópont. Khosrokhavar könyvet írt a muszlim radiakalizálódásról, melyben több száz hátrányos helyzetű muzulmán fiatallal készített interjút.
„A dzsihád az egyetlen eszköz, amivel meg tudják szentesíteni a társadalom ellen érzett gyűlöletüket. Ha már radikalizálódtak, utána jöhet az iszlám vallás” – mondta a szociológus, s hozzátette, hogy az iszlám vallástanulás legtöbb esetben a börtönben történik.

A mester és tanítványai

beghal coulibalyKouachi gyakran meglátogatta Beghalt, mielőtt a hírhedt mentort újra bezárták volna.Chérif Kouachi szakavatott dzsihadista volt, mikor börtönbe került 2005-ben. Coulbalyt először tizenhét évesen zárták be rablás és erőszak, fegyveres támadás és drogkereskedelem vádjával. A rendőségi adatok szerint nem került sor közös találkozóra a tanító és két ifjonca között, mivel Kouachi, Coulibaly és Beghal nem ugyanakkor töltötték a büntetésüket, s Beghal amúgyis elkülönített cellában raboskodott. Coulbaly csak egy találkozóról számolt be, ami ezek szerint pont elég volt arra, hogy közelebb kerüljenek egymáshoz.
Coulibaly kiszabadulása után sokszor ellátogatott Beghalhoz, aki házi őrizetben tengette napjait Dél-Franciaországban. A börtön pszichológusai egy értékelést is kiadtak Coulibalyról, melyből kiderült, hogy éretlen volt és pszichopata személyiségjegyekkel rendelkezett, végső következtetésként pedig azt írták róla, hogy életcélja nem más, mint a hatalom elérése. Tökéletes „nyersanyag” volt, melyet Beghal kedvére formált.

Még 2010-ben mindhármukat elkapták, de míg Kouachit bizonyítékok híján szabadon engedték, Beghalt és Coulibalyt bezárták. Coulibaly tavaly szabadult, 2015 januárjában pedig támadott.
Baghal még mindig bent ül. Azaz tanít. A jövő Coulibaly-jait oktatja.

Forrás: Financial Times

Félmegoldások vannak, közben jönnek haza a harcosok

lead prisonAz európai államok különböző módon próbálják csökkenteni, majd megszüntetni a börtönön belüli szélsőséges eszmék terjedését. Manuel Valls még hatvan imámot akar a börtönökbe, ami kissé nevetséges szám a harmincötezer muszlim rabhoz. Szingapúrban és Szaúd-Arábiában pedig radikalizációellenes programokat vezettek be.

A számos próbálkozás ellenére a probléma nem változott: folyamatosan érkeznek vissza Irakból és Szíriából az új generációs dzsihadisták, közülük sokan biztos anyagi háttérrel rendelkeznek, de börtönben eddig még nem voltak.

Mi történik velük, miután bezárják őket? Nem lehet megtorlás nélkül hagyni az Iszlám Állam háborújában elkövetett bűntetteiket, de a kemény börtönbüntetések csak megedzett radikalizáltakat formálnak a megtört és traumatizált harcosokból.
Rehabilitációs programokról még senki sem beszél, mindenki a biztosra megy: minél gyorsabban zárjuk őket börtönökbe.

De mi történik ezután?
forrás:magyar hírlap.hu

Der Terrorismus ist eine Privatschule
Gefängnisse radikalisierten muslimischen Jugendlichen und die Rückkehr Dschihadisten

Autor: Judith Elias

Die inhaftierten Islamisten Muslime durch Boot Camp in Frankreich gehen. Der Grund dafür ist nichts anderes als, dass es nicht als Sünde, aber die Gefangenen in einer ethnischen Basis gestellt. Und anstatt ein Dieb in der Dieb zusammen bleiben, von den muslimischen Gefangenen, die sich Terrorzellen innerhalb der Gefängnismauern gesetzt getrennt. Die verwirrten jungen Menschen im Rahmen der “islamistischen Lehrereffekt in Sekunden und die Radikalisierung der Eckpfeiler ihrer Geburt: sie werfen auch selbst als Gesellschaft, sie sind auch frei, die Französisch Menschen, die nicht an einen Menschen nehmen sie gyűlölhetik.

Vor zehn Jahren, ein unruhigen Leben, ein Mann in den frühen zwanziger Jahren, fand sich in einer Zelle unter Dschihad erlebt eine der größten Gefängnis in Europa. Grausame Welt der jungen Menschen aufwachsen im Pariser Vorort und später Mentor Freundschaft weiter nach Verbüßung ihrer Strafe.

“Viele Kriminelle im Gefängnis traf, Räuber, Drogenschmuggler” – sagte der malischen geborenen jungen Jahre später Insgesamt Französisch mit Beschränkung Terroristen dort getroffen, aber nur ein Mann verließ ihn beeindruckt von ihm war das ein Stockwerk über der Gefangenschaft algerischer Dschihad 17 Jahre időebb .. und versuchen, zu trennen, so viel, sprach mehrfach. der ältere Mann reiste er nach Afghanistan, die systematische Folter unterzogen wurde, “westliche Agenturen.”
Der junge malische Abstammung gab zu, dass die Männer in Kontakt geblieben, auch nach ihrer Freilassung, “Keine Religion gebunden uns zusammen. Ich sah für das Unternehmen, weil die Geschichten wirklich berührt. ”

beghalBeghal 2010 nach der Eroberung der Spitze der Aktion hat auch gesagt, den berühmten Mentor, daß herrliches Mann, sehr charismatisch. Eine ganz andere geistige Ebene bewegt als Jünger.

Der junge Mann namens Amédy Coulibaly. 9. Januar vier jüdische Geiseln aus einem Paris kóserboltban vor der Ankunft Polizisten erschossen worden nach unten. Der Name des Mannes wurde über Djamel Beghe inhaftiert ihn zu sprengen, die US-Botschaft in Paris kiterveléséért seit neun Jahren im Jahr 2001 inhaftiert. Beghe ein junger Mensch ist ein “unter seine Fittiche zu erhalten”, rief er Kouachinak Chérif, der zusammen mit seinem Bruder Charlie Hebdo-Editor, der Himmel war für das Massaker verantwortlich.

“Beghe hat sich als wahrer Mentor im Gefängnis eingerichtet, viele junge Menschen in die Geheimnisse des Jihad und der islamischen Religion, eingeführt” – sagte der Französisch Anti-Terror-Staatsanwalt führte wiederum verweigert Beghe durch seine Anwälte, dass es nichts mit den Terroranschlägen in Paris zu tun ..

Der Deal

Der bekannteste Französisch Gefängnis – die ursprünglich in 2855 entwickelt wurde, um die Gefangenen zu bewachen, aber derzeit als Zuhause auf Zeit für viertausend Gefangene – leider kann man nicht sehen die ursprüngliche Strafreformer und Funktionen, sondern dient auch als Schulungszentrum für die Islamisten.

Blei im Gefängnis von Fleury-Merogis, größte Gefängnis in Europa, nicht weit von Paris (Foto: Reuters) Die Gefangenen Radikalisierung ist ein großes Problem, weil eine Menge erfasst Syrien oder Irak oder nach ihrer Rückkehr “starke dschihadistischen Strömungen gesegnet” Muslime wurden hier geschlossen, und während Haft eingesperrt . legitim, ist auch die schlechteste Lösung ist Belelökik sie in die Arme von den Lehrern selbst proklamierten islamistischen Gefangenen – die Anti-Terror-Offizier legfőb der Europäischen Union.

Nach dem Massaker von Paris hatte unmittelbare Nothilfe im Gefängnis Problem gefunden werden. Französisch Premierminister Manuel Valls hat angekündigt, dass das Land Aufklärung und Überwachung Operationen gegen Radikalismus zu erhöhen. Aber eine Sache, die ich ausgelassen: Isolierung der islamistischen “Prediger” von den Gefängnisbewohner , die das perfekte Ziel für extreme Lehrer sind. Experten immer noch nicht beschlossen, sich darauf verlassen zu intervenieren im Gefängnis Radikalisierung wert ist, und es tut, inwieweit dieses Phänomen. Der Grund dafür ist nichts anderes als dass die meisten der Geschichte basiert auf anekdotische Evidenz basieren und mag unbedeutend, nach Anzahl nur ein paar hundert Fällen innerhalb Europas ist.

Terror-Zellen werden in Gefängnissen gebildet

Grob ist es unmöglich, zu trennen diese Menschen eine Terrorzelle im Gefängnis zu bilden, und, wenn er losgelassen, noch extremer Ansichten, und ohne Ausnahme sie sollten unter Beobachtung gestellt werden – sagte der Leiter der Französisch Anti-Terror-Intelligenz. Dies ist ein perfektes Beispiel für die drei bekanntesten Pariser Angreifer auch nach der Veröffentlichung von allen drei beobachtet, und obwohl sie verschiedenen Ebenen der Radikalisierung identifiziert, die gleiche Menge an Anstrengung war die kontinuierliche Kontrolle.

Die Ausnahme bestätigt die Regel
Ehemalige Anti-Terror-Berater in Großbritannien teilten auch eine ungewöhnliche Geschichte: eine junge britische muslimische Männer nach einem Kampf seine ersten Monate im Gefängnis. Hatte noch nie gebetet noch gefastet.
In Gefangenschaft jedoch begann zu studieren “Legacy”, die Lehren von Muhammad und sagte, haben ein Gefühl der Download-Zeit. In der Tat, wollte andere, bessere Menschen zu sein, wenn sie aus dem börtönbő kommt. Aber wie sie in geschlossenen, fand sich die islamistische Gruppe, die sofort begann ein politischer Extremist vor umzuschulen.
“Bruder, du bist unschuldig, Sie wegen der korrupten Justiz im Gefängnis zu sitzen, als Muslim, oder” – sagte ihm, und überzeugte ihn, sich ihnen anzuschließen mit Bücher ausgestattet, Amei nicht einmal die radikal sein, sondern verbreitert sein Selbstbild und die Französisch in der Gesellschaft. der Abstand zwischen der Rolle. Veröffentlicht in der “uns” und “ihnen” Ideologie, die der Grundstein der Rekrutierung ist. Ein paar Monate später insgesamt iszlamistaként bereits das Gefängnis verlassen, aber nicht in ihm klar, dass er radikalisiert wird.
Nach seiner Freilassung Rückansicht des moderaten, aber leider die Ausnahme in seinem Fall.

Obwohl wir wissen, dieser Untersuchung die Ineffizienz und tragischen Ausgang kann, stellt sich die Frage: Was kann für die Hunderte von Gefangenen, die die gleichen Worte des islamischen Lehrer trank und wird bald veröffentlicht zu planen? Seine überwacht, da es keine Sicherheiten.

In Frankreich ist im Prinzip nicht, um Daten über die Menschen religiöse Orientierung, sondern eine ausgetretene Statistiken rabokról sammeln: Sechzig Prozent der 68.000 muslimischen Gefangenen in Frankreich – nach einer parlamentarischen aus einem Bericht im vergangenen Jahr. Gegenden von Paris ist dieser Anteil sogar noch höher, aber auch Lyon, Marseille und Strasbourg Städte. Religiöse segítségnél eine große Lücke: während die Zahl der katholischen Priestern rund siebenhundert imámból nur 178 Arbeit in Gefängnissen. Aber sie Radikalisierung und Gewaltbereitschaft zu reduzieren könnten, und könnte die ideologische Seite zur Erklärung zu klären. Stattdessen gibt es jedoch die selbsternannten extremistischen Imam Gefangenen Mentoren, nicht träge, um das Wort, ohne anzuhalten zu teilen.

Die Hauptaufgabe der Strafanstalten wäre es, endlich die Trennung von islamistischen Gefangenen zu beseitigen. Natürlich wäre dies ein großes Risiko, denn Sie jemanden von der Zellen neben den Islamisten, die eine Menge Probleme bereiten gestellt haben. Aber anscheinend ist dieses Risiko als zulässig, um die Verbreitung von extremistischen Doktrinen zu stoppen. Darüber hinaus beginnt in der “Klein tolvajfiú Sitzung des Dschihad-Ausbilder” eine Art von Geschichten (Odds mit Identität, große Reibung).

Erstens lehren sie zu hassen

radicalFarhad Khosrokhavar nach den Dschihadisten wieder zwei Gruppen, diejenigen, die mit nach dem Trauma zu tun haben, und hoffnungslos Kollegen geteilt werden

Ein Pariser Soziologe, der Französisch Muslim Radikalisierung so: Ich erklären darin, dass Insekten ihre Landsleute als “Betrachten sie, sie sind nur Ablenkungen von Französisch Leben, sind unerwünscht So streuen die Hass Samen der nachfolgenden Gewalttaten an und fügen Sie eine” .. hasse Krieg “Jihad, die auch vor dem Empfang der islamischen Religion erscheint. Einige Leute glauben, dass Religion die Jünger selbst Mentoren zu locken, aber das ist nicht wahr. Zuerst müssen Sie, um sie zu glauben, dass sie die Französisch Gesellschaft verachtet, und dann kommt der Hass als Werkzeug und Ausgangspunkt. Khosrokhavar radiakalizálódásról Buch von einem Muslim, in denen Hunderte von benachteiligten muslimische Jugendliche befragt geschrieben.
“Jihad ist das einzige Mittel, mit denen sie in ihrem Hass gegen die Gesellschaft zu verankern. Wenn Sie wurden radikalisiert haben und dann an der islamischen Religion zu kommen, “- sagte der Soziologe, und fügte hinzu, dass die islamische Religion in den meisten Fällen geschieht das Lernen im Gefängnis.

Die Meisterin und Schülern

Beghe coulibalyKouachi Beghalt oft besucht, bevor der berüchtigte Mentor wurde wieder geschlossen volna.Chérif Kouachi Experte Dschihad, 2005, als er ins Gefängnis. Coulbalyt ersten eingesperrt im Alter von siebzehn Jahren Gewalt und Raub, bewaffneter Überfall und Drogenhandel Gebühren. Nach Angaben der Polizei Daten gab es keine gemeinsame Sitzung zwischen dem Lehrer und den beiden Jugendlichen, als Kouachi, Coulibaly Beghe und gleichzeitig ihre Strafe nicht ausgegeben, und wurde inhaftiert Beghe bereits isoliert Zelle. Coulbaly einzige berichtete über eine Sitzung, wonach sie weisen war genug, um einander näher zu kommen.
Oft nach der Freigabe Beghalhoz Coulibaly, der unter Hausarrest tengette in Südfrankreich lebt, besucht. Die Gefängnispsychologen veröffentlicht auch eine Beurteilung Coulibalyról, in dem es hieß, es sei unreif und psychopathische Persönlichkeitsmerkmale besaß letzten Konsequenz war, dass es zu keinem Zweck im Leben, außer an die Macht zu erreichen. Perfect “Rohstoff” wurde von Sympathie Beghe gebildet.

Auch im Jahr 2010 hat sie alle drei von ihnen, aber während Kouachit Mangel an Beweisen wurde er freigelassen und Beghalt Coulibaly geschlossen. Coulibaly war im vergangenen Jahr veröffentlicht, wurde im Januar 2015 angegriffen.
Bagh ist immer noch da sitzen. Das lehrt. Die Zukunft Coulibaly auf eine Web erzieht.

Quelle: Financial Times

Es gibt auf halbem Weg, während die Krieger nach Hause kommen

Blei prisonAz europäischen Länder versuchen verschiedene Möglichkeiten, zu reduzieren und die Verbreitung von Extremismus im Gefängnis zu beseitigen. Manuel Valls Sixty Imame wollen Gefängnissen, die ein wenig lächerlich Anzahl der fünfunddreißigtausend muslimischen Gefangenen ist. Singapur und Saudi-Arabien und Radikalisierung Programme eingeführt.

Trotz mehreren Versuchen hat sich das Problem nicht geändert: halten aus dem Irak und Syrien zurück, um die neue Generation von Dschihadisten, viele von ihnen soliden finanziellen Hintergrund, aber ich habe noch nie im Gefängnis gewesen.

Was passiert mit ihnen, wenn sie geschlossen sind? Sie können ihre Verbrechen der Islamischen Staates Krieg ohne Vergeltung verpflichtet nicht zu verlassen, aber die harten Haftstrafen nur gehärtet radikalizáltakat bilden eine gebrochene und traumatisierten Krieger.
Rehabilitationsprogramme haben niemand spricht, jeder wird sicher sein: Je schneller in Gefängnisse eingeschlossen.

Aber was passiert dann?
Quelle: Ungarische hírlap.hu

Leave a Reply 274 megnézve, 1 alkalommal mai nap |