< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Napnyugtakor, a török határnál akar foglyot cserélni az Iszlám Állam/// Au coucher du soleil, les prisonniers de frontières turques veulent remplacer l’État islamique

| Mobile | RSS

Napnyugtakor, a török határnál akar foglyot cserélni az Iszlám Állam/// Au coucher du soleil, les prisonniers de frontières turques veulent remplacer l’État islamique

2015. január 29. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Napnyugtakor, a török határnál akar foglyot cserélni az Iszlám Állam

Az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet azzal fenyeget egy újabb hangüzenetben, hogy megöli a fogságában lévő jordániai pilótát, ha Szadzsida ar-Risávi iraki terroristanőt csütörtökön napnyugtáig nem engedik szabadon jordániai börtönéből.

Az üzenetet, amelyet az IÁ a YouTube-on és a Twitteren tett közzé, állítólag Goto Kendzsi japán újságíró olvassa fel, aki szintén a dzsihadisták fogságában van. A japán kormány szóvivőjének bejelentése szerint ellenőrzi a hangüzenet hitelességét.

“Goto Kendzsi vagyok. Engem kértek meg ennek a hangüzenetnek a továbbítására. Ha Szadzsida ar-Risávi nem áll készen arra a török határnál január 29-én, moszuli idő szerint napnyugtakor, hogy értem kicseréljék, akkor Maáz al-Kasszaszbe jordániai pilótát azonnal megölik” – hallható a felvételen angolul.

Jordánia közben bejelentette, biztosítékot kapott az IÁ-tól arra, hogy a pilóta biztonságban van. Ammán megismételte, hogy abban az esetben kész elengedni az iraki foglyot, ha épségben kiszabadul a pilóta. A Reuters hírügynökség szerint a két túsz sorsa feltehetőleg összefügg.

Az IÁ kedden azzal fenyegetőzött, hogy 24 óra múlva, japán idő szerint szerda este megöli másik japán túszát és a fogságában lévő jordániai pilótát, ha követelése nem teljesül. A legújabb hangüzenetet a szerdai határidő lejárta után néhány órával tették fel az internetre. Jordánia szerdán napközben jelentette be, hogy kész elengedni a fogságában lévő iraki terroristanőt a pilótáért. A jordániai tájékoztatási miniszter viszont nem említette a japán túszt.

MTI

forrás:atv.hu

Au coucher du soleil, les prisonniers de frontières turques veulent remplacer l’État islamique

L’État islamique (IA) organisation jihadiste menace un nouveau message vocal, de tuer les pilotes jordaniens en captivité si Szadzsida ar-Risávi terroristanőt Irak jeudi au coucher du soleil ne sont pas libérés de prison en Jordanie.

Le message, qui est sur YouTube et Twitter pour publier le IA, aurait lu Goto Kendzsi journaliste japonais, qui est aussi le djihadistes captivité. Demande le porte-parole du gouvernement japonais selon de vérifier l’authenticité du message vocal.

«Je suis Goto Kendzsi. M’a demandé ce message vocal à transmettre. Si Szadzsida ar-Risávi pas prêt à la frontière turque le 29 Janvier, Mossoul coucher de soleil de temps pour le faire remplacer, il Maaz Al Kasszaszbe pilotes jordaniens tuent immédiatement” – peut être entendu sur l’enregistrement en anglais.

Alors que la Jordanie a annoncé une garantie de l’IA du fait que le pilote est sûr. Amman a rappelé que dans le cas de l’Irak est prêt à libérer les prisonniers, si le pilote est sorti indemne. Selon l’agence de nouvelles Reuters le sort des deux otages vraisemblablement liée.

IA menacé mardi à 24 heures plus tard, la deuxième fois que le Japon mercredi soir, à tuer les Tutsis et les pilotes japonais jordaniens en captivité, si la demande ne est pas satisfaite. Le dernier message audio a été publié sur Internet quelques heures après la date limite mercredi. Jordanie au cours de la journée de mercredi a annoncé qu’il est prêt à laisser aller de la captivité en Irak terroristanőt l’pilótáért. Informations ministre de Jordanie, cependant, n’a pas mentionné l’otage japonais.

MTI

Source: atv.hu

Leave a Reply 285 megnézve, 1 alkalommal mai nap |