< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Bayer Zsolt:Vagyonka

| Mobile | RSS

Bayer Zsolt:Vagyonka

2015. január 31. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Bayer Zsolt:Vagyonka

szerző:Bayer Zsolt

Olyannyira, hogy vissza-visszajártunk, nézegettük, terveztük rá a házat. Aztán egy ottani ember – csak úgy mellékesen – megkérdezte, tudjuk-e, ki lesz a szomszédunk. Nem tudtuk. – Hát a Bajnai! – mondta nem egészen őszinte lelkesedéssel. Mi pedig elképzeltük, ahogy reggelente, jó szomszédhoz illően átkönyökölünk a sövényen, és eldumcsizunk erről-arról.

Nem vettük meg a tihanyi telket.

De legalább megtudtuk, hogy Bajnainak Tihanyban van telke. És ez életbevágóan fontos tudás volt. De csak akkor és ott. Mert amúgy, valljuk meg, kit érdekel, hogy kinek hol van telke? És háza, festménye, endékás turmixgépe. Alig van perverzebb időtöltés, mint a más zsebében kotorászás. De a politikusok zsebében nagy kéjjel kotorászunk, és meg vagyunk győződve arról is közben, hogy valami fennkölt közfeladatot végzünk éppen.

Hírlik, hogy az ellenzéki sajtónak kiadták a feladatot, koslasson a kormánypárti képviselők után, fényképezze óráikat, házaikat, autóikat, családtagjaik óráit meg hátizsákjait. A nyelv-meg köldökpírszingek feltérképezése és fényképezése a következő negyedév kiemelkedő feladata lesz.
Ezért olyan szép munka ez.

Na és azért is, mert lehet vagyonbevallásokat olvasgatni.

Az elmúlt hónapokban hatalmas energiákat kötött le a kormánypárti képviselők vagyonnyilatkozatainak beható elemzése. Nagy karriert futott be például Rogán Antal ilyesféle dokumentuma, gúny tárgya lett, hogy nem volt képes elsőre kitölteni helyesen, legalább háromszor módosított rajta. Ez ügyben Juhász Péter volt a legfőbb hangadó.

Most viszont kiderült, hogy Juhász Péter nem volt képes elsőre kitölteni a vagyonnyilatkozatát. Tudják hányszor módosította? Háromszor! „A vagyonbevallás kitöltése keservesen nehéz munka. Juhász Péternek, az Együtt társelnökének például háromszor is beletört a bicskája. Első próbálkozásra még nem volt semmije, csak hatmillió forintos adóssága. Javított, másodjára kiderült, több cégben is érdekelt, harmadjára pedig azt is bevallotta az V. kerületi önkormányzati képviselő, hogy korábban három telket kihagyott a bevallásából. Aztán megmagyarázta: a kisharsányi legelőről »egyszerűen nem volt tudomásom«, mondván, a dédnagymamájától örökölte.”

Így szól a híradás a Juhász vagyonbevallásáról.

Ja. Ilyen ez. Az ember csak örököl a déditől, és nem tud róla. Meg benne van cégekben, de azok is kihullanak az emlékezet rostáján. Amikor vagyonnyilatkozatot tölt ki a dolgozó, valahogy mindig csak az adósság tolakszik a hipokampuszába. Azt hamar be is vallja, utána meg sajtótájékoztatót tart, hogy a másik képviselő nem írta be pontosan lakása méretét. És még tart a sajtótájékoztató, amikor a dédi elhaló hangon végrendelkezik.

Így történt, tekintetes bíróság… Hát persze. De azért elmész te a büdös francba, Péter…
És itt van a mi Gordon barátunk is. Gordon jóllakott napközis fejébe nagyon beleszeretett valaki a tengerentúlon, és el is határozta, csinál belőle magyar miniszterelnököt. Kitömték lével, beszálltak a kampányába, aztán Gordonból nem lett semmi se. És ezt semmi sem bizonyítja jobban, minthogy Gordon vagyonnyilatkozatában ez szerepel: „Foglalkozásából származó havi (bruttó) jövedelme: 0 Ft. A cég eredményétől függő osztalékot veszek fel.” Ez szép. Ám a tudósítás szerint „Bajnai a vagyonnyilatkozata gazdasági érdekeltségi részében az Ebitnél a tulajdoni érdekeltségét száz százalékban határozza meg, vagyis a vállalkozásból kivont jövedelem egészében őt illeti. Nem tüntette fel azonban e jövedelmek rendszerességét, sem nagyságát, vagyis azt, hogy mikor és mennyi osztalékot vett fel. Ebből az következhet, Bajnai vagyonnyilatkozata formailag hibás, azaz nem tehetett eleget a törvényi kötelességének.”

De miért is tett volna? Meg aztán, Gordon barátunk nem lett miniszterelnök, de a bukás után minden hívét, munkatársát és szavazóját biztosította, hogy keményen fog küzdeni az elveiért, nem hagyja őket magukra, majd összecsomagolt, és külföldre távozott dolgozni.

Most pont ennek a szarjankónak a vagyonnyilatkozata lenne hibátlan?

Amúgy pedig a főszabály a következő: ha a rendszerváltás idején voltál jókor jó helyen, és KISZ-vezérként, MSZMP-funkciként hatalmas vagyont tudtál összelopni a közösből, ha az anyósod intézte a vissza nem térítendő százmillióidat, ha ingyen jutottál akkoriban belvárosi ingatlanhoz, amit aztán az állam fel is újított neked, és ha akkora pofátlan rohadék voltál, hogy a Fittelina káeftéddel újíttattad fel a zsidóktól elrabolt rózsadombi pecódat, és így még az áfát is visszaigényelted, akkor nincs semmi baj. Akkor úgy hívnak, hogy sikeres üzletember. Akkor te vagy a Gyurcsány Fletó meg a Bajnai Gordon. Akkor azt írsz a vagyonbevallásodba, amit akarsz.

Minden ellenkező esetben viszont kéretik Vosztok, Pobjeda és Zarja karórát viselni és Velorexszel közlekedni. Mert jön a Juhász – és sajtótájékoztatót tart.

forrás:magyar hírlap.hu

Leave a Reply 749 megnézve, 1 alkalommal mai nap |