< Böngészés > Főoldal / Irodalom / Blog article: Találkoztam a törpével…mese a felnőtteknek

| Mobile | RSS

Találkoztam a törpével…mese a felnőtteknek

2015. február 8. | hozzászólás | Irodalom

Találkoztam a törpével…mese a felnőtteknek

A kedvenc cukrászdámban üldögéltem. Imádom ezt a helyet. Kevesen voltunk. Unottan eszegettem a karamellás kockát. Épp harangoztak. Az emberek csinosan felöltözve mentek a templom felé. Ni, csak, nocsak, kit látok; – hát… a törpe oson el a cukrászda előtt. Ruházata szakadt. Látszott, hogy régen mosakodott. Arca, bőre csúnya. Kezében biblia. Sűrűn pislogott, s folyamatosan azt leste, ki nézi…őtörpeségét.

E jelenet egy rajzfilmet juttatott eszembe. A gonosz, hazug, pletykás, rosszindulatú emberek viselkednek így. Eszembe villant a hupikék törpikék! Ott is a gonoszak voltak kiélezve. A rendező azt érzékeltette; – na, lássátok felnőtt barátaim…óvakodjatok a törpétől.
A gonosz hókuszpók rosszat akart mindenkinek, ezért nyakra-főre hazudott, lopott a szomszédjaitól. Az erdőből rendszeresen lopta a fát! Ez biztos hét mázsa. Felvette az előlegeket…fa meg nájszi. Szemüveges e mesében ez a senkiházi tolvaj, valamint titokban elvette feleségül a csúf törpét, aki lépten-nyomon, szül és megcsalja hókuszpókot.

A törpe imádja a férfiakat, meg azokat, akire fel kell néznie. Ez nem nehéz neki. A nagyképűség, az a bamba pofa… Úgy cserkészi be az áldozatait, hogy meghívja őket a kocsmai asztalához. A férje közben kapja a tengerész fröccsöket. Miközben soros szeretőjével erotikázik, majd leitatják a gonosz hókuszpókot, addig a kézimunka… az asztal alatt…
A felhevülést követően egy ágyban a horkoló hókuszpók mellett szeretkezik a csúfságos törpe. Nagyokat nyög, élvezi, szerinte nem csalja meg a férjét, mivel mellette van…

Képzeljétek el, mit látok a kezében… a biblia mellett… na, mit? – okos telefont! Nevetni kezdtem hangosan. Mindenki felém fordult.

Már régóta tudom; – funkcionális analfabéta.! A szomszédja sem különb. Ha zavarban van, pl, gyógyszertárban, orvosnál, akkor gyorsan előkapja s játszik, csak előtte szétnéz a törpe… ki látja! Na, látjátok! Nem is dolgoztam sosem s mindenre telik… ezt csináljátok utánam.

folytatjuk

2015-02-08 -lio-

Leave a Reply 1959 megnézve, 2 alkalommal mai nap |
Tags: