< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Iszlám Állam – A Jobbik elutasítja a magyar katonai részvételt

| Mobile | RSS

Iszlám Állam – A Jobbik elutasítja a magyar katonai részvételt

2015. február 27. | hozzászólás | Közélet

Pártok-Jobbik
Iszlám Állam – A Jobbik elutasítja a magyar katonai részvételt

A Jobbik határozottan elutasítja a magyar katonai részvételt az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet elleni harcban – jelentette ki Gyöngyösi Márton, a párt frakcióvezető-helyettese pénteki sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus értékelése szerint egy ilyen lépés “ide importálná a terrorizmust”, beláthatatlan fenyegetésnek tenné ki Magyarországot.
Gyöngyösi Márton jelezte: elítélik az Iszlám Állam ámokfutását és a békés lakosság – különösen a keresztények és az iszlám szélsőséges irányzatait elutasító muszlimok – ellen irányuló népirtást.
Azt hangoztatta: a terrorszervezet az Egyesült Államok és nyugati szövetségeseinek széleskörű támogatásával jött létre, s a NATO európai haderejének volt főparancsnoka, Wesley Clark is elismerte egy interjúban, hogy az IÁ-t a nyugat szövetségesei toborozták, hogy a Bassár el-Aszad szír elnököt is támogató Hezbollah ellen harcoljanak.
Az évtizedeken át tartó közvetlen katonai beavatkozás, valamint az arab tavaszt beindító titkosszolgálati akciók közvetlenül előidézték a közel-keleti térség destabilizációját és az Iszlám Állam előretörését Szíria és Irak nagy részén – vélekedett Gyöngyösi Márton, aki ellentmondásosnak nevezte, hogy a kormány azon iszlám szélsőségeseknek üzenne hadat, akiket néhány éve még szövetségesei támogattak.
Arra szólította fel a kormányt, hogy kerüljön minden lépést, ami terror célpontjává teheti Magyarországot.
A jobbikos politikus kérdésre azt is elmondta: semmiféle katonai akciót, fegyverszállítást, kiképzésben betöltött szerepet nem támogatnak, a humanitárius segítésnyújtást azonban igen.

MTI

Leave a Reply 550 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: