< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Tiltakozó lengyel gazdák eltorlaszolták a síneket a Varsó-Moszkva vasútútvonalon/// Les agriculteurs polonais protestation bloquée la voie ferrée de la route de Varsovie-Moscou

| Mobile | RSS

Tiltakozó lengyel gazdák eltorlaszolták a síneket a Varsó-Moszkva vasútútvonalon/// Les agriculteurs polonais protestation bloquée la voie ferrée de la route de Varsovie-Moscou

2015. február 27. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Lengyelország-mezőgazdaság-tüntetés
Tiltakozó lengyel gazdák eltorlaszolták a síneket a Varsó-Moszkva vasútútvonalon

Mintegy harminc lengyel gazda a február eleje óta tartó tiltakozás keretében péntek délelőtt eltorlaszolta a Varsó-Moszkva nemzetközi vasútvonal egyik szakaszát a kelet-lengyelországi Siedlce közelében.

A mintegy kétórás blokád a nemzetközi forgalomban nem okozott késéseket, minthogy ezek a vonatok csak délután közlekednek. Slawomir Izdebski, az OPZZ szakszervezet agrártagozatának elnöke a lengyel közszolgálati rádiónak nyilatkozva elmondta, hogy a blokád figyelmeztető jellegű volt, jövő héten több újabb vasúti blokádot is terveznek. A legnagyobb lengyel szakszervezetekben, az OPZZ-ben és a Szolidaritásban tömörülő gazdák országszerte szervezett útblokádokkal, valamint a varsói kormányhivatal előtt múlt csütörtökön felállított sátorvárossal nyomatékosították követelésüket, hogy az állam adjon nagyobb támogatást a főként a tejtermelésben és sertéstenyésztésben elszenvedett veszteségeik mérséklésére. Az elmúlt hetekben a gazdák képviselői tárgyalásokat folytattak a mezőgazdasági minisztériumban, de eddig csak néhány ügyben, például a vaddisznók okozta károk megtérítésében sikerült a kormánnyal megállapodásra jutniuk. A tárgyalások eredménytelenségére hivatkozva a gazdák az utóbbi napokban több alkalommal Marek Sawicki mezőgazdasági miniszter lemondását követelték.

MTI

Írjon be szöveget, adjon meg webhelycímet vagy fordítson le egy dokumentumot.
Keresési javaslat: Tiltakozó lengyel gazdák eltorlaszolták a síneket az Varsó-Moszkva vasúti útvonalon Mintegy harminc lengyel gazda a február eleje óta tartó tiltakozás keretében péntek délelőtt eltorlaszolta a Varsó-Moszkva nemzetközi vasútvonal egyik szakaszát a kelet-lengyelországi Siedlce közelében. A mintegy kétórás blokád a nemzetközi forgalomban nem okozott késéseket, minthogy ezek a vonatok csak délután közlekednek. Slawomir Izdebski, az OPZZ szakszervezet agrártagozatának elnöke a lengyel közszolgálati rádiónak nyilatkozva elmondta, hogy a blokád figyelmeztető jellegű volt, jövő héten több újabb vasúti blokádot is terveznek. A legnagyobb lengyel szakszervezetekben, az OPZZ-ben és a Szolidaritásban tömörülő gazdák országszerte szervezett útblokádokkal, valamint a varsói kormányhivatal előtt múlt csütörtökön felállított sátorvárossal nyomatékosították követelésüket, hogy az állam adjon nagyobb támogatást a főként a tejtermelésben és sertéstenyésztésben elszenvedett veszteségeik mérséklésére. Az elmúlt hetekben a gazdák képviselői tárgyalásokat folytattak a mezőgazdasági minisztériumban, de eddig csak néhány ügyben, például a vaddisznók okozta károk megtérítésében sikerült a kormánnyal megállapodásra jutniuk. A tárgyalások eredménytelenségére hivatkozva a gazdák az utóbbi napokban több alkalommal Marek Sawicki mezőgazdasági miniszter lemondását követelték.

MTI

Les agriculteurs polonais protestation bloquée la voie ferrée de la route de Varsovie-Moscou

Environ trente hôte polonaise vendredi matin bloqué une section de la ligne ferroviaire international de Varsovie-Moscou sous les protestations depuis le début de Février près de l’est de la Pologne Siedlce.

Le blocus d’environ deux heures du trafic international causé aucun retard, que ces trains circulent que dans l’après-midi. Slawomir Izdebski, président de la branche agricole de OPZZ syndicale de la radio publique polonaise GO a déclaré que le blocus était une sorte d’avertissement, planifier un nouveau blocus ferroviaire encore plus la semaine prochaine. Le plus grand syndicat polonais, l’OPZZ dans et de la solidarité a rallié les agriculteurs à travers le pays a organisé útblokádokkal et les organismes gouvernementaux de Varsovie avant la ville de tentes jeudi dernier mis en place ont souligné leur demande que le gouvernement accorde plus de soutien aux pertes principalement abouti à la production de lait et de l’atténuation de porc. Au cours des dernières semaines, les agriculteurs ont eu des discussions avec des représentants du Ministère de l’Agriculture, mais jusqu’à présent, seuls quelques cas, tels que la compensation pour les dommages causés par Feral réussi à parvenir à un accord avec le gouvernement. Se référant aux négociations infructueuses des agriculteurs au cours des derniers jours plusieurs fois exigé la démission du ministre de l’Agriculture Marek Sawicki.

MTI

Leave a Reply 492 megnézve, 1 alkalommal mai nap |