< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Élő adásban hülyézett Tarlós

| Mobile | RSS

Élő adásban hülyézett Tarlós

2015. február 28. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Élő adásban hülyézett Tarlós

A főpolgármester a DK közleményére reagált így, mely szerint indulatba jött attól, hogy kapna 15 milliárdot a főváros.

„A DK kezd egy teljesen komolytalan párttá válni. Ne is beszéljünk túl sokat erről, mert persze marhaság”- reagált az ellenzéki párt minapi közleményére az ATV Startban Tarlós István.

Mint ismeretes, a DK arról adott ki közleményt, hogy információjuk szerint a pénzügyi államtitkár felkereste Budapest főpolgármesterét és a fideszes kerületi polgármestereket és bejelentette, hogy 15 milliárd forintot vonhatnak el a kerületektől és ezt az összeget a budapesti közlekedésre kell fordítani. A DK ezután azt kérdezte, igaz-e, hogy első indulatában Tarlós István lemondott?

Tarlós a műsorban úgy reagált, hogy a megbeszélésen sem államtitkár, sem helyettes államtitkár nem volt jelen és a DK közleményéről az ember azt gondolhatja, hogy, aki „azt közzétette, az hülye”. Tarlós ezután feltette a költői kérdést, hogy amennyiben valaki megkapja, amit kér, az lemond első indulatában?

Minden évben felteszi a kérdést

Arra a kérdése, hogy miből lesz a BKV-nak meg a hiányzó 15 milliárd forint, úgy válaszolt: „jó kérdés”. Tarlós szerint 26 éve mindig előjön ez a kérdés és „nem feltételezhető, hogy 26. éve két egészen eltérő felfogású és szocializációjú főpolgármester és hét különböző közgyűlési testület ne akarta és ne tudta volna megoldani ezt a problémát, ha ez házon belül megoldható lenne”.

A főpolgármester kijelentette: „az államnak muszáj a zsebébe nyúlni és a kötelező állami feladatot megfinanszírozni legalább akkora hányadban, amekkora rés tátong a költségvetésén”.

„Ön is tudja, hogy lesz BKV. Ezt a kérdést Demszky Gábor is minden évben föltette, én is minden évben fölteszem. Ő sem kapott rá 20 évig megnyugtató választ és kétségtelen, hogy én sem kaptam igazán megnyugtató választ. Demszkynek is mindig odaadták a pénzt rá, nekem is”- ecsetelte Tarlós, aki hozzátette: „meg ne próbáljunk úgy csinálni, mintha az utóbbi négy év hibája lenne” a BKV problémája.

Demszkynek is igaza volt…

20 év alatt többször el kellett volna kezdeni a 3-as metró felújítását a főpolgármester szerint, aki hozzátette: már tendereztetik a felújítást. Tarlós arról is beszélt, hogy „2010 előtt egyetlenegy közgyűlés sem tűzte napirendjére a 3-as metrót”.

„Nem 4 év alatt lettek 40 évesek a metrók”- tette hozzá.

Tarlós szerint „Demszky Gábornak is igaza volt a maga módján”, hiszen Budapest egy 2 milliós város, itt termelik meg a GDP 40 százalékát és itt fizetik a legtöbb adót. „Tarlós nélkül lehet sikeresen kormányozni, Budapest nélkül nem”- vélekedett a főpolgármester, majd hozzátette: egyéb területeken jó az együttműködés a kormánnyal.

Két projekttel okozna örömöt

Arról is beszélt, hogy van két projekt, amikkel kapcsolatosan hiszi, hogy nagyon sok embernek fognak örömet okozni. Beszámolt róla, hogy az egyik projekt a Margitsziget, a másik az Állatkert. Utóbbira kaptak az államtól 25 milliárdnyi támogatást, így a következő években meg fog épülni a Pannon Park is- mondta.

Demszky-adó

Tarlós a dugódíjról is beszélt, amit szerinte az egész városban „Demszky-adónak” hívnak.

Elmondta, hogy jelenleg még megy a vita a zónahatárokról és ebben szerepe van sok mindennek, például annak is, hogy a kerületeknek is elvileg be kellene szállni a BKV finanszírozásába. „Ez ellen persze a kerületek kézzel-lábbal tiltakoznak”- mondta Tarlós, hozzátéve, hogy ezt megérti.

„Mivel a kerületek menekülnek attól, hogy nekik komolyabban be kelljen szállni, hiszen nincsen miből, ezért felmerült az is, hogy a városhatár legyen a zónahatár”- mondta a főpolgármester, aki ezt politikai szempontból kockázatosnak tartaná.

Négy terv

Azt is elmondta, hogy négy terv van jelenleg a zónahatárra vonatkozóan: az egyik szerint a város határa lenne a határvonal, egy másik szerint a Hungária körút, a másik kettő szerint pedig a Belváros tágabb, vagy szűkebb határa.

Tarlós reagált arra a felvetésre is, hogy a dugódíj lehetne jelképes is, például, hogy csak a Kecskeméti utcában kelljen fizetni és akkor van is dugódíj, meg nem is érint sokakat. A főpolgármester elmondta, hogy az Európai Uniót „nem lehet hülyének nézni”, másrészt a dugódíjnak van célja és értelme is. „Egyrészt a teljes belváros autómentesítése, másrészt egy bevétel” is származik belőle- ecsetelte a városvezető.

Hozzátette: annak függvényében lehet kijelölni a végleges zónahatárokat, hogy milyen hosszútávon és mennyire stabilan kapja meg a főváros a BKV működéséhez szükséges forrásokat.

atv.hu

forrás:atv.hu

Leave a Reply 552 megnézve, 1 alkalommal mai nap |