< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: A megbírságolt fantompártok még mindig nem fizettek

| Mobile | RSS

A megbírságolt fantompártok még mindig nem fizettek

2015. március 31. | hozzászólás | Közélet

A megbírságolt fantompártok még mindig nem fizettek

Augusztus óta csak kétmillió forintot tudtak behajtani a kispártoktól

szerző:Baranya Róbert

Nem sokat változott a helyzet a tavalyi országgyűlési választásokon megbírságolt jelölőszervezetek és jelöltek pénzbefizetési hajlandóságával kapcsolatban – derül ki a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adataiból. A választási bizottságok a határidőre vissza nem vitt ajánlóívek miatt összesen 1,9 milliárd forint büntetést szabtak ki.

Aki nem vitte vissza időben a korábban felvett ajánlóíveket, ívenként 50 750 forint bírságot kapott. Tavaly augusztusig a kiszabott összeg töredékét, valamivel több, mint tizennyolcmillió forintot fizettek be az érintettek, de az NVI adatai szerint ehhez azóta csak kétmillió forintot sikerült hozzátenni.

A megbüntetett parlamenti pártok már a választások után törlesztették az adósságot, a Fidesz, az LMP és a közösen megbírságolt MSZP–Együtt–DK is befizette a pénzt, de a bejutási küszöböt el nem érő Független Kisgazda Párt és Munkáspárt is megtette ezt. Velük ellentétben azonban sokan máig egy fillért sem fizettek be. Közéjük tartozik a rekordernek számító Keresztény Magyarok Szövetsége (689 millió forint), a Társadalmi Béke Párt (171 millió), a Magyarországi Szociáldemokrata Párt (133 millió) és az Új Dimenzió Párt (121 millió).
Az európai parlamenti választásokon kiszabott bírságokkal sem más a helyzet, itt a kilencvenegymilliós büntetésből mindössze kétmilliót fizettek be a megbüntetettek. Az NVI korábbi tájékoztatása szerint az adósságokat jelezték a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak, amely adók módjára hajtja be a tartozásokat – a jelek szerint kevés sikerrel.

forrás:magyar hírlap-.hu

Leave a Reply 944 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: