< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: A kormány nem tűri a kritikát, nekimegy a The Guardiannek

| Mobile | RSS

A kormány nem tűri a kritikát, nekimegy a The Guardiannek

2015. április 30. | hozzászólás | Fecsegő hírek

A kormány nem tűri a kritikát, nekimegy a The Guardiannek

A kormányszóvivő szerint valótlanságokat állított a brit The Guardian szerdai cikkében, amiért a kormány lépéseket tesz.

Kovács Zoltán azután közölte ezt az MTI-vel, hogy a brit lap honlapján megjelent cikkben a szerző azt írta, Orbán Viktor kormányfő vissza akarja állítani a halálbüntetést, és internáló táborokat akar építeni a bevándorlóknak. A cikk a magyar miniszterelnököt olyannak írja le, aki rendszeresen bírálja az Európai Uniót, és példaképnek tartja Vlagyimir Putyin orosz elnököt.

A kormányszóvivő azt mondta: a lap állításai valótlanok, “nemcsak, hogy erős csúsztatásokat tartalmaznak, hanem tudatosan félreértelmezik a miniszterelnök szavait”. A kérdést nem a politika “akarja” napirenden tartani – hanem a választók, a magyar emberek teszik ezt, erre reflektált a miniszterelnök is. Ha az emberek beszélnek róla, a politikának is szükségszerű beszélnie róla – hangsúlyozta.

“Ettől még az érvényben lévő szabályokat tiszteletben tartjuk, a nemzetközi szerződésekben vállaltakat természetesen betartjuk” – jelentette ki Kovács Zoltán.

A kormányszóvivő hozzátette: “nem először fordul elő a lap történetében, hogy hamis, szélsőséges és kirekesztő vádakkal illetik a magyar kormányt, a gyöngyöspatai eseményekkel vagy a közfoglalkoztatással kapcsolatban is tettek már ilyet”. A valótlan állítások miatt minden szükséges lépést megtesznek a The Guardian irányába – tette hozzá.

forrás:propeller.hu

Leave a Reply 413 megnézve, 1 alkalommal mai nap |