< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Bevetik a bringás rendőröket

| Mobile | RSS

Bevetik a bringás rendőröket

2015. május 14. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Bevetik a bringás rendőröket

A lovas, a kutyás, a gyalogos és a gépkocsizó járőrszolgálatok mellett a nyáron kerékpáros rendőrök is szolgálatot teljesítenek a turisták által leginkább látogatott helyszíneken – számolt be az ORFK szóvivője a Városligetben. Összesen 60 járőr végzi így a munkáját a nyári szezonban, megjelennek majd tömegrendezvényeken és fesztiválokon is.
A biciklis járőrszolgálat fő célja a turisztikailag jelentős területeken a bűncselekmények és a szabálysértések megelőzése, átfogó ellenőrzések végrehajtása, valamint az, hogy állandó demonstratív rendőri jelenlétet biztosítsanak. Budapesten a Margitszigeten, a belvárosban, a Városligetben, a Római-parton, a Népligetnél, a budai Várnegyedben, a budai rakparton és a Gellérthegyen lehet majd látni kerékpáros rendőröket, vidéken a Balaton, a Tisza-tó és a Velencei-tó környékén is szolgálatot teljesítenek.

Megkezdte munkáját a Készenléti Rendőrség kerékpáros járőrszolgálata

Csiszér-Kovács Viktória beszámolt arról is, hogy nemcsak a kerékpáros járőrszolgálat indul a jó idő közeledtével, de megalakult a Készenléti Rendőrségen egy kerékpárosokat oktató csoport, elsősorban a gyerekek biztonságos közlekedésre nevelése szolgálatára. Munkájuk során játékos módszerekkel ismertetik meg a gyerekeket a közlekedési szabályokkal, a közúti jelzőtáblákkal és a rendőri jelzésekkel. Azt is tervezik, hogy az általános iskolákban, a nyári táborokban és a kerékpáros rendezvényeken ilyen oktatásokat tartanak.

forrás:híradó.hu

Leave a Reply 78 megnézve, 1 alkalommal mai nap |