< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Időjárás-figyelmeztetés Vihar – Az ország nagy részén továbbra is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben

| Mobile | RSS

Időjárás-figyelmeztetés Vihar – Az ország nagy részén továbbra is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben

2015. május 14. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Időjárás-figyelmeztetés
Vihar – Az ország nagy részén továbbra is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben

Mindenhol mérsékelték a korábban kiadott másodfokú riasztásokat, de az ország nagy részén továbbra is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a heves zivatar és a felhőszakadás veszélye miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: reggel északkeleten még több helyen valószínű zivatar, majd átmeneti stabilizálódás után az ország déli részén és északkeleten alakul ki jobb eséllyel ismét helyenként zivatar. Egy-egy hevesebb zivatarra is számítani lehet, amelyet 80 kilométer/óra feletti szél, jégeső, valamint jelentős mennyiségű csapadék kísérhet.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökre Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Zala megyére a várható heves zivatar és a felhőszakadás veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki.
Pest megyében és a fővárosban csak a felhőszakadás veszélye miatt van érvényben elsőfokú figyelmeztetés, amely azt jelenti, hogy rövid idő alatt 25-30 milliméternél is több eső hullhat le.
Az előrejelzés szerint a nap második felében elszórt jelleggel fordulnak elő záporok, zivatarok, de emellett már hosszabb időre kisüt a nap. A délutáni órákban elsősorban a Dél-Dunántúlon, valamint az Alföld északi részén fordulhat elő egy-egy hevesebb zivatar. Több helyen a zivataroktól függetlenül is megerősödhet a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20-26 Celsius-fok között valószínű, késő estére 14-19 fok közé hűl a levegő.

MTI

Leave a Reply 314 megnézve, 1 alkalommal mai nap |