< Böngészés > Főoldal / Tudomány/gazdaság / Blog article: 67 százalékot zuhant az OTP profitja

| Mobile | RSS

67 százalékot zuhant az OTP profitja

2015. május 15. | hozzászólás | Tudomány/gazdaság

67 százalékot zuhant az OTP profitja

Az OTP Bankcsoport 1,913 milliárd forint adózott nyereséget ért el az első negyedévben, ez éves összevetésben 67 százalékos csökkenést jelent.

Az OTP Bankcsoport 1,913 milliárd forintos konszolidált adózott nyereséget ért el az idei első negyedévben, ami éves összevetésben 67 százalékos csökkenés, és 82 százalékkal alacsonyabb az előző negyedévinél – derül ki a bankcsoportnak a Budapesti Értéktőzsde honlapján pénteken hajnalban közzétett, Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok (IFRS) szerinti jelentéséből.

Fotó: Túry Gergely

Az OTP-csoport konszolidált korrigált adózott eredménye 2015 első negyedévében 28,329 milliárd forint volt, amely bár 20 százalékkal elmarad az egy évvel korábbitól, de lényegesen – 177 százalékkal – meghaladja a 2014. negyedik negyedévi eredményt. Utóbbi eredményjavulás elsősorban a mérsékeltebb kockázati költségeknek köszönhető, emellett a működési eredmény is 8 százalékkal javult.

A jelentésben a bank kifejti, hogy Magyarországon 2015 márciusában lezajlott az elszámolás az OTP Bank és Jelzálogbank élő és lezárt devizajelzálog és fogyasztási hitelügyletein. Az ügyfeleknek jóváírt összeg összesen mintegy 111 milliárd forint volt. Az első negyedévben megtörtént a forintosítás is (az Ingatlanlízing kivételével), amely az OTP Bank és Jelzálogbank esetében 436 milliárd forintnyi bruttó devizajelzáloghitel-állományt érintett.

forrás:hvg.hu

Leave a Reply 207 megnézve, 2 alkalommal mai nap |