< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Ellenforradalmárok

| Mobile | RSS

Ellenforradalmárok

2015. május 16. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Ellenforradalmárok

„A demokráciában néha nagyon sok fölösleges vita zajlik, köszönhetően az ellenzéknek. Ők ugyanis nem arról beszélnek, ami az embereket érinti, érdekli” – az idézet mondat Balla Györgytől a Fidesz frakcióvezető-helyettesétől származik; annak kapcsán nyilatkozta a Népszavának, hogy miként vélekedik főnöke, Orbán Viktor autokráciát éltető kijelentéséről. És ha már Orbánról szóltunk, idézzük ide a kormányfő egy másik meghökkentő megállapítását. Ez még a Bayer Zsolttal folytatott Echo-tévés beszélgetésen hangzott el; a kormányfő a 2010-14 közötti kétharmados forradalomról szólt. Hisz tudjuk, Orbán – egy átmeneti tagadás után – visszatért az eredeti retorikájához, miszerint 2010-ben a Fidesz történelmet írt, a kétharmados parlamenti siker, állítása szerint az 1848, 1956, 1989-es sorba illeszthető, egyenesen forradalomként értékelhető.

Nos, a Bayer-showban a Fidesz elnöke megtalálta a megfelelő ellentétpárt, s bár ettől idáig óvakodott, itt már bátorságot merítve kijelentette: az ellenforradalmárok persze igyekeztek mindenben megakadályozni a forradalmi mozgalom érvényesülését, de lám, 2014-ben a választók visszaigazolták tetteik, kormányzásuk helyességét.

És akkor most tegyük egymás mellé Balla György és Orbán Viktor szavait; azonnal kiderül belőlük, miként is gondolkodnak ezek az emberek a demokráciáról. Balla szerint ugye az ellenzék nem érti az emberek problémáit, de ráadásul nem is érdekli őket, ebből fakadnak a fölösleges viták, amelyek ha nem ragaszkodnánk a demokratikus látszatokhoz – értsd: autokráciában – elkerülhetőek lennének. Orbán viszont úgy véli, hogy az egyenesen ellenforradalmár, aki nem azt teszi, amit a Fidesz – vö: Orbán – gondol. Hiszen csak ez a párt, illetve csak a jelenleg regnáló miniszterelnök az, aki tudja mi kell az embereknek, ő tud a nép nyelvén szólni (mostantól talán Rogán Antal is), ő érti és érzi, mit akarnak az emberek. Azt meg már mi is tudjuk, mit érdemelnek az ellenforradalmárok. Az ellenforradalmárokra, a történelem tanítása szerint halálbüntetés vár.

Helyben vagyunk. Én mindenesetre nem leszek meglepve, ha védőügyvédem halálbüntetést fog rám kérni. Csak a statuálás miatt lesz.

szerző:Németh Péter

forrás:népszava online.hu

Leave a Reply 169 megnézve, 1 alkalommal mai nap |