< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Lapajánló – Levél a pápának

| Mobile | RSS

Lapajánló – Levél a pápának

2015. május 16. | hozzászólás | Közélet

Lapajánló – Levél a pápának

Levelet írt a pápának Raskó György, az MDF egykori államtitkára, mert szerinte a magyar kormány „nemzeti konzultációja” keresztényellenes, erkölcstelen és ellentétes a katolikus egyház tanításaival. Raskó állítja: politikailag is erkölcstelen rájátszani a zsigeri félelmekre azzal, hogy a bevándorlókat jobb azonnal bilincsbe verni, elkülöníteni, mert különben ki tudja, mire lennének képesek. Raskó szerint a konzultációs kérdőív szégyen és botrány.

A halálbüntetés „napirenden tartásáról” szól Vásárhelyi Mária vezércikke, amely emlékeztet arra, hogy hány olyan esetről tudunk, amikor alaptalanul gyanúsítottak meg és ítéltek súlyos börtönbüntetésre embereket gyilkosság miatt. Igazságtalanul elvett szabadságukat vissza tudta adni az állam, mikor ártatlanságuk kiderült, ám ha az életüket veszik el, azt már senki nem adhatja vissza – írja vásárhelyi Mária.

Hetek óta tart publicisták és elemzők vitája arról, hogy kialakulhat-e a jelenlegi hatalommal, illetve egy esetleges Fidesz–Jobbik-összekapaszkodással szemben egy érzelmi nagykoalíció. A 168 Óra most Heller Ágnes írását közli. A filozófus szerint fel kell kelteni a választópolgárokban a demokrácia szellemét, nem karizmatikus vezérre van szükség, hanem jó hazafiakra. A változásra már csak azért is szükség van, mert Heller szerint „a Fidesz kikapcsolta a magyar társadalomból a liberális kontrollt”.

Beszélgettünk Piri Katival, az Európai Parlament holland munkáspárti képviselőjével, aki valójában magyar, itt született Celldömölkön. Szerinte a fideszesek saját maguknak írtak alkotmányt, persze abban a reményben, hogy örök időkre berendezkedhetnek. Az Európai Parlament képviselője nem kíméli a magyar ellenzéket sem, ezt mondja: „Amit én a magyar baloldalon látok, éppen olyan szomorú és kártékony Magyarország jövője szempontjából, mint a Fidesz-kormány tevékenysége.”
Lapozzon bele digitális kiadásunkba.

Érdekes párbeszéd zajlott le a 168 Óra munkatársa, Buják Attila és Schmidt Mária történészprofesszor között. A téma a kormányzaton belüli hatalmi átrendeződés volt, amely nemcsak a hatalomközeli sajtót, de a holdudvart is szétzilálta. Szóba került a Sorsok Háza körül kialakult játszma, Lázár János és Schmidt Mária összecsapása, megtudtuk, mi a véleménye a Terror Háza Múzeum főigazgatójának Lázár János miniszterről és Habony Árpádról, aki – mint tudjuk – nem tanácsadója a miniszterelnöknek. A kérdések között volt az is, mennyire fog hiányozni Orbánéknak Simicska és a széthulló médiabirodalom.

A Fidesz és az újságírók különös kapcsolatáról szól Lampé Ágnes Politikai peepshow című írása. Ellenzéki és kormánypárti újságírók is válaszolnak a 168 Óra kérdésére: mi lehet az oka a Fidesz médiafóbiájának?

A 168 Óra internetes vitafórumának résztvevői arról cserélnek eszmét, hogy mi értelme van sokkolóval is ellátni Kövér László házelnök parlamenti testőrségét.

forrás:168óra.hu

Leave a Reply 110 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: