< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Oroszország: a NATO miatt kell erősíteni a katonai jelenlétet a Krímben/// Russie: l’OTAN en raison de la nécessité de renforcer la présence militaire en Crimée

| Mobile | RSS

Oroszország: a NATO miatt kell erősíteni a katonai jelenlétet a Krímben/// Russie: l’OTAN en raison de la nécessité de renforcer la présence militaire en Crimée

2015. május 16. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Oroszország: a NATO miatt kell erősíteni a katonai jelenlétet a Krímben

Oroszország a NATO miatt fokozatosan erősíteni fogja katonai jelenlétét a Krímben – jelentette ki Alekszandr Grusko, az észak-atlanti szervezetnél akkreditált orosz nagykövet a Ria Novosztyi orosz hírügynökségnek.

A diplomata azt mondta: “amit teszünk, az valamennyi nemzetközi kötelezettségvállalással egybevág. Semmit sem sértünk meg. Nincs olyan tiltás, hogy nem helyezhetünk el ott (a Krím félszigeten) bizonyos típusú fegyvereket”.

Oroszország tavaly március végére egyoldalúan elcsatolta Ukrajnától a Krímet, miután orosz fegyveresek biztosítása mellett a területen népszavazást tartottak. A hivatalos adatok szerint a szavazók döntő többsége az Oroszországhoz való csatlakozásra voksolt.

Grusko azt mondta, Oroszország “részlegesen” fogja erősíteni katonai jelenlétét a Krímben abból kiindulva, hogy a NATO-tagállamok fokozzák tevékenységüket, és új erőket telepítenek az orosz határok közvetlen közelében. Hozzátette, hogy korszerűsíteni kell a Krím félszigetnél állomásozó orosz fekete-tengeri hadiflottát, minthogy azt korábban Ukrajna “minden módon akadályozta”.

Vlagyimir Putyin orosz államfő a Krím elcsatolásával kapcsolatosan adott több nyilatkozatában is elismerte, hogy Moszkva valóban tartott a NATO terjeszkedésétől, miután Kijevben hatalomváltás történt.

Valerij Geraszimov orosz vezérkari főnök januárban arról beszélt, hogy az orosz hadsereg alapvetően a tavaly Ukrajnától elcsatolt Krím félszigeten, a NATO-tagállamok közé ékelődő Kalinyingrádi területen és az Északi-sarkvidéken erősíti harci képességeit.

Oroszország NATO-nagykövete az ukrajnai válsággal kapcsolatban kifejtette, hogy az észak-atlanti szervezet azért állítja be Oroszországot a Donyec-medencei fegyveres összetűzésekben érintett félnek, hogy Moszkvát a minszki megállapodások végrehajtásának elodázásával vádolhassa.

Alekszandr Grusko arról is beszélt a Ria Novosztyinak: egyelőre nem látszik, hogy a NATO fel akarná újítani a közös projekteket Oroszországgal. Szerinte a szervezet “lábon lőtte magát” azzal, hogy megszakította az együttműködést Moszkvával.

MTI

forrás:atv.hu

Russie: l’OTAN en raison de la nécessité de renforcer la présence militaire en Crimée

La Russie va renforcer progressivement en raison de la présence militaire de l’OTAN en Crimée – a déclaré Alexander Grusko, l’Atlantique Nord accrédité par la Ria Novosti l’ambassadeur russe à l’agence de nouvelles russe.

Le diplomate a déclaré: “nous faisons, dans tous ses engagements internationaux compatibles avec violation de l’interdiction il n’y a rien à faire, il peut être placé (Crimée), certains types d’armes …”

Russie l’année dernière a cédé unilatéralement la fin de Mars dans la Crimée de l’Ukraine après les militants russes, tout en assurant la tenue du référendum dans la région. Selon les chiffres officiels, la grande majorité des électeurs a voté pour rejoindre la Russie.

Grusko déclaré que la Russie “partiellement” va renforcer sa présence militaire en Crimée sur l’hypothèse que les membres de l’OTAN à intensifier leurs activités, et de nouvelles forces déployées à proximité des frontières russes. Il a ajouté que la nécessité de moderniser la péninsule de Crimée stationner la flotte russe de la mer Noire, comme plus tôt que l’Ukraine a “entravé dans tous les sens.”

Le président russe Vladimir Poutine dans le cadre de l’désannexion Crimée déclaration plus spécifique a également reconnu que Moscou était en effet terjeszkedésétől OTAN, après un changement de pouvoir à Kiev.

Valery Geraszimov chef russe du personnel en Janvier, il a dit que l’armée russe est fondamentalement l’année dernière a cédé la Crimée de l’Ukraine, les Etats membres de l’OTAN coincés entre région de Kaliningrad et l’Arctique de renforcer les capacités militaires.

L’ambassadeur de la Russie auprès de l’OTAN a déclaré dans le cadre de la crise en Ukraine pour l’organisation de l’Atlantique Nord est fixé par la Russie impliqués dans les conflits armés Donbass sont peur de Moscou de reporter la mise en œuvre des accords accuse Minsk.

Alexander a également parlé de l’Grusko Ria Novosztyinak: est pas encore clair que l’OTAN veut une reprise des projets conjoints avec la Russie. Selon lui, l’organisation “se tire une balle dans le pied” qui a interrompu la coopération avec Moscou.

MTI

Source: atv.hu

Leave a Reply 145 megnézve, 1 alkalommal mai nap |