< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Fidesz: minden támogatást megadunk a fogyatékossággal élőknek

| Mobile | RSS

Fidesz: minden támogatást megadunk a fogyatékossággal élőknek

2015. május 17. | hozzászólás | Közélet

Pártok-Fidesz-esélyegyenlőség
Fidesz: minden támogatást megadunk a fogyatékossággal élőknek

A Fidesz a fogyatékossággal élő emberek mellett áll, és minden támogatást megad azért, hogy életkörülményeik javuljanak – közölte a nagyobbik kormánypárt vasárnap az MTI-vel.

Vasárnap tartják Budapesten a második Rehab Critical Mass felvonulást a fogyatékossággal élők életminőségének javításáért.
Előzőleg a Párbeszéd Magyarországért vasárnap, az MTI-hez elküldött közleményében támogatásáról biztosította a Rehab Critical Masst és reményének adott hangot, hogy a rendezvény hozzájárul a civil szféra erősödéséhez, a fogyatékossággal élők társadalmi befogadásához, és a társadalmi integráció problémái eljuthatnak a döntéshozókhoz. “Sajnos a fogyatékos ügyre szánt források várhatóan jövőre sem emelkednek érdemben, ez pedig továbbra is meg fogja nehezíteni a fogyatékossággal élők mindennapjait” – írták. A PM évek óta igyekszik felhívni a kormány figyelmét ezeknek az embereknek a tarthatatlan helyzetére – tették hozzá.
A Fidesz-frakció közleményében azt írta, a kormány megemelt összegű pénzügyi ellátásokkal, a szolgáltatások fejlesztésével, foglalkoztatási adókedvezményekkel és foglalkoztatási programokkal segíti a fogyatékossággal élőket, aminek köszönhetően közülük ma már kétszer annyi embernek van munkája, mint 2010 előtt.
Hozzátették: a fogyatékossággal élők az alaptörvényben, a fogyasztóvédelemben és az új büntető törvénykönyvben is kiemelt védelmet kaptak, az Erzsébet-programban több mint 35 ezren kaptak üdülési lehetőséget, a siket és súlyosan nagyothalló embereknek a közigazgatási ügyintézésben folyamatosan csökkentik a kommunikációs akadályokat.
Közölték továbbá, hogy az Európai Parlamentben (EP) képviselőik az európai döntéshozatalt is szemléletváltásra kényszerítették, és nagy szerepet játszottak abban, hogy az EP 2020-ig szóló európai fogyatékosügyi stratégiát alkotott.

MTI

Leave a Reply 111 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: