< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Több mint 50 településen Jogellenesen emelték a polgármesteri fizetéseket

| Mobile | RSS

Több mint 50 településen Jogellenesen emelték a polgármesteri fizetéseket

2015. május 18. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Több mint 50 településen
Jogellenesen emelték a polgármesteri fizetéseket

Jelentősen csökkent a községekben a polgármesterek fizetése tavaly, ezért most több mint ötven településen jogellenesen 30 százalékkal eltérítették, vagyis felemelték a béreket.

Az illetékes kormányhivatalok emiatt a napokban valamennyi esetben törvényességi észrevételt tettek – írta hétfői cikkében a Népszabadság.

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint ezek a helyhatóságok a kormányhivatalok, a Belügyminisztérium, valamint az igazságügyi miniszter véleménye szerint is törvénytelenül térítették el a béreket – számol be a lap.

A polgármesterek illetményét a törvény szigorúan szabályozza, ezért a bérek emelését Zongor Gábor, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének főtitkára is jogellenesnek tartja.

Azt a törvénymódosítást ugyanis, amely a miniszterek számára lehetővé teszi a helyettes államtitkári illetmények 30 százalékos eltérítését, szerinte nem lehet kiterjeszteni a települési vezetőkre.

A TÖOSZ határozott álláspontja, hogy a törvényes állapotot helyre kell állítani, de a kialakult helyzettel valamit kezdeni kell – hangsúlyozta a főtitkár. A cikkben az áll, hogy a Miniszterelnökség honlapján közzétett lista szerint nem csak kisközségekben térítették el a béreket.

A sorban szerepel például Ajka és Oroszlány, valamint Győr és Mosonmagyaróvár, továbbá csaknem húsz másik Győr-Moson-Sopron megyei település.

forrás:ma.hu

Leave a Reply 110 megnézve, 1 alkalommal mai nap |