< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Dibusz, Gera és Dzsudzsák az év labdarúgói

| Mobile | RSS

Dibusz, Gera és Dzsudzsák az év labdarúgói

2015. május 19. | hozzászólás | Sport

Dibusz, Gera és Dzsudzsák az év labdarúgói

Dibusz, Gera és Dzsudzsák az év labdarúgói
DANIEL MIHAILESCU / Europress/AFP

Hétfőn este nagyszabású jubileumi gálát tartott a 25. születésnapját ünneplő Hivatásos Labdarúgók Szervezete (HLSZ) a Millenáris Parkban. A rendezvényen többek között kiosztották a játékosszavazás és az év legjobb tizenegye díjait. A játékostársak szavazatai alapján Gera Zoltánt választották meg az idény játékosának, a legjobb légiósnak járó elismerést pedig Dzsudzsák Balázs kapta.

Az egyes kategóriák ötfős jelöltlistáit az NB I-es együttesek csapatkapitányai és egy szakértőkből álló bizottság állította össze, közülük választhatott az első- és másodosztály közel 600 profi labdarúgója.

A 2014/2015. évi játékosszavazás díjazottjai:

legjobb kapus kategória: 1. Dibusz Dénes (FTC), 2. Calatayud Juan (Videoton FC), 3. Szűcs Lajos (Lombard Pápa)
legjobb mezőnyjátékos kategória: 1. Gera Zoltán (FTC), 2. Juhász Roland (Videoton FC), 3. Kanta József (MTK)
legjobb U21-es játékos kategória: 1. Márkvárt Dávid (PMFC), 2. Kleinheisler László (Puskás Akadémia FC), 3. Kitl Miklós (KTE)
legjobb vezetőedző kategória: 1. Joan Carrillo (Videoton FC), 2. Bekő Balázs (KTE), 3. Thomas Doll (FTC)
legjobb játékvezető kategória: 1. Kassai Viktor, 2. Solymosi Péter és Iványi Zoltán
legjobb külföldön futballozó játékos kategória: 1. Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), 2. Stieber Zoltán (Hamburger SV), 3. Tőzsér Dániel (Watford FC)
legjobb NB II-es játékos kategória: 1. Remili Mohamed (Vasas FC), 2. Magasföldi József (Gyirmót FC), 3. Berecz Zsombor (Vasas FC)
A 2014–2015-ös idény gólkirálya: Nikolics Nemanja (Videoton FC)

A 2014–2015. évi bajnoki idény legjobb tizenegye: Dibusz Dénes (FTC) – Juhász Roland (Videoton FC), Fiola Attila (Puskás Akadémia), Szolnoki Roland (Videoton FC) – Varga József (Debrecen), Gera Zoltán (FTC), Kanta József (MTK), Hajnal Tamás (FTC) – Nikolics Nemanja (Videoton FC), Böde Dániel (FTC), Suljic Asmir (Újpest)

A HLSZ elnöksége a jubileumi ünnepség alkalmával egy különdíjat is kiosztott. Szűcs Lajos, a Pápa kapusa azzal érdemelte ki szervezetünk életműdíját, hogy a korábbi években mindenkinél többször, összesen hat alkalommal választották meg a játékosok az év kapusának. A 41 évesen is remek formában védő labdarúgó teljesítménye nemcsak a kivételes adottságai miatt figyelemre méltó, de hatalmas (jelenleg is egyre gyarapodó) bajnoki sorozata sem éppen hétköznapi. Az elmúlt öt idényben egyetlen meccset sem mulasztott, legutóbb 2009. október 16-án, tehát közel hat éve hiányzott egy félidőnyit.

forrás:mno.hu

Leave a Reply 217 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: