< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Földesurak: Csányi nagyon boldog, de Lázár sem szomorú

| Mobile | RSS

Földesurak: Csányi nagyon boldog, de Lázár sem szomorú

2015. május 20. | hozzászólás | Közélet

Földesurak: Csányi nagyon boldog, de Lázár sem szomorú

A Gorzsai Mezőgazdasági Zrt. 3 milliárdos agrártámogatásban részesült 2007 és 2015 között, írta a Blikk. Ebben a cégben Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter kisrészvényes kétszázalékos tulajdonrésszel, de a lap szerint „a nagyobb részvényesek között a politikus rokonai is megtalálhatóak”.

Lázárék cége ezzel felfért a Miniszterelnökség által összeállított top 500-as listára, ami az elmúltnyolcév állami agrártámogatásait mutatja. Egész pontosan a 82. helyre. Érdekesség, hogy éppen Lázár János volt az egyik fő szószólója, hogy át kell alakítani az agrártámogatások rendszerért, mert jelenleg a források 80 százaléka a nagybirtokosoknak megy, a maradék a kicsiknek. Lázár szerint pont fordítva lenne szerencsés.

A miniszterék a 3 milliárd forint bezsebelt támogatással egyébként jócskán megelőzik Mészáros Lőrincet, akinek csak 1,8 milliárdos támogatás csurrant az elmúlt években. Persze mindez szinte semmi ahhoz képest, ami Csányi Sándornak esett le a közösből. A Blikk összesítése szerint az összes Csányi-érdekeltségnek 33,4 milliárd forint jutott, ezzel magasan veri Simicska Lajost (24,8 milliárd), de mindenki mást is. Nem túlzás tehát azt mondani, hogy Csányi Sándor Magyarország első számú földesura.

Nyerges Zsolt, szolnoki ügyvéddel kiegészülve azonban a Simicska–Nyerges-tandem sem teljesít sokkal rosszabbul, mint Csányi: Simicskáék együtt 33 milliárd forint agrártámogatásban részesültek, számolt be korábban az Index.
forrás:index.hu

Leave a Reply 210 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: